Επικεφαλής ΔΝΤ: Σοβαρές σκιές στην παγκόσμια οικονομία

Επικεφαλής ΔΝΤ: Σοβαρές σκιές στην παγκόσμια οικονομία

Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα δήλωσε σήμερα ότι «έχουν πέσει σοβαρές σκιές» στις προοπτικές για την παγκόσμια οικονομία από τον Απρίλιο και ότι η ίδια δεν μπορεί να αποκλείσει μια πιθανή παγκόσμια ύφεση το επόμενο έτος, δεδομένων των αυξημένων κινδύνων.

Η Γκεοργκίεβα είπε στο πρακτορείο Reuters ότι εντός των επόμενων εβδομάδων το ΔΝΤ θα αναθεωρήσει προς τα κάτω την πρόβλεψή του για 3,6% ανάπτυξη το 2022. Αυτή θα είναι η τρίτη αναθεώρηση των προβλέψεων από τις αρχές του έτους. Πρόσθεσε ότι οι οικονομολόγοι του ΔΝΤ εξετάζουν ακόμη τα νέα δεδομένα.

Το ΔΝΤ αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα την επικαιροποιημένη πρόβλεψή του για το 2022 και το 2023 στα τέλη Ιουλίου. Τον Απρίλιο είχε υποβαθμίσει την πρόβλεψή του κατά μία ποσοστιαία μονάδα.

Το 2021 η παγκόσμια οικονομία κατέγραψε ανάπτυξη 6,1%.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Μήνυμα ΠτΔ για το Κυπριακό - «Δεν παγώνει η προσπάθεια... υπάρχει εξέλιξη προς αυτή την κατεύθυνση»

Μήνυμα ΠτΔ για το Κυπριακό - «Δεν παγώνει η προσπάθεια... υπάρχει εξέλιξη προς αυτή την κατεύθυνση»

Υπάρχει εξέλιξη και ευελπιστούμε να έχουμε το αποτέλεσμα που προσδοκούμε που δεν είναι άλλο από την επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE