Κωνσταντίνος Χριστοφίδης: Τα 950 ευρώ προτείνει ως ελάχιστο μισθό

Κωνσταντίνος Χριστοφίδης: Τα 950 ευρώ προτείνει ως ελάχιστο μισθό

Τον καθορισμό των 950 ευρώ ως καθολικού ελάχιστου μισθού προτείνει ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, σύμφωνα με ανακοίνωσή του την Τετάρτη.

Όπως αναφέρεται, στο πρόγραμμα διακυβέρνησής του ο κ. Χριστοφίδης προβαίνει σε ρητή αναφορά στη μεγάλη σημασία που αποδίδει στο θέμα της άμεσης θέσπισης ενός καθολικού ελάχιστου μισθού, το ύψος οποίου πρέπει να καθοριστεί με βάση τη σχετική κοινοτική οδηγία, η οποία κάνει αναφορά στο 50-60% του ενδιάμεσου μισθού

Επιπλέον, τονίζεται πως ο ενδιάμεσος μισθός πρέπει να καθοριστεί και με αντικειμενική επιστημονική μελέτη, σημειώνοντας πως η μελέτη από τον Διεθνή Οργανισμό Εργασίας πιθανότατα να ικανοποιεί αυστηρά επιστημονικά κριτήρια, η Κυβέρνηση εντούτοις δεν έχει δημοσιοποιήσει τη μελέτη, γεγονός που είναι αντίθετο με τις αρχές ενός σύγχρονου κράτους, και ζητά να δοθεί άμεσα στη δημοσιότητα ώστε το ενδιαφερόμενο κοινό να μπορεί να διαμορφώσει υπεύθυνα άποψη.

 ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Μ. Δαμιανός: «Η Λευκωσία έχει ολοκληρωμένη στρατηγική για την αγορά ενέργειας» - Η αναφορά του στο φυσικό αέριο

Μ. Δαμιανός: «Η Λευκωσία έχει ολοκληρωμένη στρατηγική για την αγορά ενέργειας» - Η αναφορά του στο φυσικό αέριο

Η Λευκωσία έχει μια ολοκληρωμένη στρατηγική για να μετατρέψει την Κύπρο σε μια βιώσιμη, ανταγωνιστική και διασυνδεδεμένη αγορά ενέργειας, δήλωσε την Πέμπτη ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Μιχάλης Δαμιανός, στην ομιλία του στο Διεθνές Συνέδριο για τη Δράση για το Κλίμα στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, που πραγματοποιείται στη Λευκωσία στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE