Υφυπουργός παρα τω Προέδρω - Τα νεότερα για την κατάσταση της υγείας του

Υφυπουργός παρα τω Προέδρω - Τα νεότερα για την κατάσταση της υγείας του

Κύλησε ομαλά η βραδιά για τον Υφυπουργώ παρά τω Προέδρω, Πέτρο Δημητρίου, μετά την επέμβαση ανοικτής καρδίας στην οποία υποβλήθηκε την Τρίτη, σε ιδιωτικό νοσηλευτήριο της Λευκωσίας, ενώ σήμερα αναμένεται να βγει από την εντατική, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής του Καρδιοθωρακοχειρουργικού Τμήματος του American Medical Center Δρ Μαρίνο Σωτηρίου.

«Απ' ό,τι ενημερώθηκα σήμερα το πρωί, κύλησε ομαλά η βραδιά χθες, όπως αναμενόταν», είπε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος, το πρωί της Τετάρτης απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα.

Από την πλευρά του, ο Δρ Σωτηρίου επιβεβαίωσε στο ΚΥΠΕ ότι ο κ. Δημητρίου «ξύπνησε, είναι καλός, είναι στον αναπνευστήρα και προχωρά κανονικά», προσθέτοντας ότι σήμερα πιθανώς να βγει από την εντατική.

Σύμφωνα με το χθεσινό ιατρικό ανακοινωθέν, ο κ. Δημητρίου αναμένεται ότι θα έχει πλήρη ανάρρωση.

Ο κ. Δημητρίου παρουσιάστηκε την Τρίτη επειγόντως στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών, καθώς παρουσίασε ασταθή στηθάγχη και χρειάστηκε να γίνει επειγόντως χειρουργική επέμβαση ανοικτής καρδίας για να διορθωθεί το πρόβλημα.

«Μετά από διαγνωστικά τεστ διαπιστώθηκε ότι έπασχε από μια εκ γενετής πάθηση, μια συγγενής καρδιοπάθεια στην ουσία, οπού η δεξιά αρτηρία που τροφοδοτεί την καρδία ξεκινούσε από το λάθος σημείο, είχε ανώμαλη έκφυση και προκαλούσε τα συμπτώματα αυτά», σημείωσε.

Ο Δρ Σωτηρίου ανέφερε την Τετάρτη στο ΚΥΠΕ, ότι η συγκεκριμένη πάθηση δεν σχετίζεται με το κάπνισμα, τη χοληστερόλη κ.λπ., αλλά είναι εκ γενετής κατάσταση που είναι επιρρεπής για αιφνίδιο θάνατο, και σ' αυτή οφείλονται διάφορα επεισόδια αιφνίδιου θανάτου αθλητών. Γι' αυτό τόνισε τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης, ειδικά σε νεαρούς αθλητές.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Κυπριακό: «Τουρνέ» Ντι Κάρλο σε Αθήνα και Άγκυρα - Στην Άγκυρα το κλειδί για τη διάσκεψη στην Ελβετία

Κυπριακό: «Τουρνέ» Ντι Κάρλο σε Αθήνα και Άγκυρα - Στην Άγκυρα το κλειδί για τη διάσκεψη στην Ελβετία

Στην Αθήνα θα βρίσκεται σήμερα Τετάρτη η Αναπληρώτρια ΓΓ ΟΗΕ, Ρόζμαρι ντι Κάρλο, όπου θα έχει συνάντηση με τον Έλληνα ΥΠΕΞ, Γιώργο Γεραπετρίτη. Η κα Ντι Κάρλο η οποία ολοκλήρωσε τις επαφές της στη Λευκωσία, αναμένεται να συζητήσει με την Ελληνική κυβέρνηση τα βήματα τα οποία θα πρέπει να γίνουν, μέχρι τη διεξαγωγή της άτυπης πενταμερούς, που θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο, στη Γενεύη.