Προέδρος Αναστασιάδης: Ο απεσταλμένος του ΓΓ του ΟΗΕ «θα πρέπει να ενεργεί μέσα στα πλαίσια των εντολών του»

Προέδρος Αναστασιάδης: Ο απεσταλμένος του ΓΓ του ΟΗΕ «θα πρέπει να ενεργεί μέσα στα πλαίσια των εντολών του»

Για το Κυπριακό και τον απεσταλμένο του ΓΓ των ΗΕ μίλησε ο Προέδρος της Δημοκρατίας.

Όποιος και να είναι ο απεσταλμένος του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό θα πρέπει να ενεργεί στα πλαίσια των εντολών που έχει ο ΓΓ στη βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος στην εκδήλωση για τα 46 χρόνια του ΔΗΣΥ, στην Πλατεία Ελευθερίας, και ερωτηθείς αν έχει ήδη παραλάβει τις προτάσεις Τατάρ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει παραλάβει κάτι.

Σε ερώτηση αν έχει ξεκαθαρίσει ποιος θα αναλάβει από πλευράς των ΗΕ τον ρόλο του απεσταλμένου του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, ο Πρόεδρος είπε ότι «εκείνο που γνωρίζω είναι ότι θα είναι οπωσδήποτε αξιωματούχος που υπηρετεί τα Ηνωμένα Έθνη».

Πρόσθεσε ότι «εκείνο που έχει σημασία είναι ότι οποιοσδήποτε αναλάβει θα πρέπει να ενεργεί μέσα στα πλαίσια των εντολών που ο ΓΓ έχει με βάση τα ψηφίσματα των ΗΕ».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Η αποτυχημένη αποστολή του Κόλιν Στιούαρτ και η ενόχληση της Λευκωσίας - Αποχαιρετισμός με αξιώσεις και σιωπές

Η αποτυχημένη αποστολή του Κόλιν Στιούαρτ και η ενόχληση της Λευκωσίας - Αποχαιρετισμός με αξιώσεις και σιωπές

Αν περίμενε κανείς ότι ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΓΓ των ΗΕ στην Κύπρο Κόλιν Στιούαρτ, θα έκλεινε τη θητεία του με αυτοκριτική και ειλικρινή απολογισμό, διαψεύστηκε. Αντιθέτως, ο απερχόμενος αξιωματούχος επέλεξε να αποχωρήσει με δηλώσεις που προκάλεσαν αμηχανία, δυσαρέσκεια και εύλογες αντιδράσεις στη Λευκωσία.

BEST OF TOTHEMAONLINE