Προεδρικές 2023: «Κλείδωσε» το χρονοδιάγραμμα των εκλογών – Προσπάθεια μείωσης της αποχής

Προεδρικές 2023: «Κλείδωσε» το χρονοδιάγραμμα των εκλογών – Προσπάθεια μείωσης της αποχής

Μόλις 8 μήνες απομένουν για τις Προεδρικές εκλογές και σήμερα «κλείδωσε» η ημερομηνία για διεξαγωγή του πρώτου γύρου.

Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί ο πρώτος γύρος των Προεδρικών Εκλογών του 2023 και σε περίπτωση που θα απαιτηθεί επαναληπτική εκλογή (δεύτερος γύρος) αυτή θα διεξαχθεί την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου.

Αυτό αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα με την συμμετοχή εκπροσώπων της Κεντρικής Υπηρεσίας Εκλογών του Υπουργείου Εσωτερικών και όλων των πολιτικών κομμάτων που είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του Εφόρου Τήρησης Μητρώου Πολιτικών Κομμάτων.

Η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις προεδρικές εκλογές θα γίνει στις 5 Ιανουαρίου του 2023, από τις 09.00 – 12.00.

Ο εκλογικός κατάλογος θα κλείσει στις 27 Δεκεμβρίου του 2022.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Bουλευτικές εκλογές: Όλοι εναντίον όλων και στο βάθος η υπόθεση «Σάντη»

Bουλευτικές εκλογές: Όλοι εναντίον όλων και στο βάθος η υπόθεση «Σάντη»

Σε μια προεκλογική περίοδο που αναμενόταν να κυριαρχήσει η οικονομία, η καθημερινότητα και το Κυπριακό, η πολιτική σκηνή ανατρέπεται αιφνιδιαστικά. Η υπόθεση «Σάντη» έχει εισβάλει δυναμικά στο δημόσιο διάλογο, αναγκάζοντας κόμματα και υποψήφιους, να επανακαθορίσουν στάσεις, να αλλάξουν ατζέντα και σε αρκετές περιπτώσεις, να κινηθούν σπασμωδικά. Το αποτέλεσμα; Ένα σκηνικό «όλοι εναντίον όλων», όπου η ουσία συχνά χάνεται, μέσα σε έναν θόρυβο καταγγελιών, αντεγκλήσεων και πολιτικής αμηχανίας.