Έρχεται στην Κύπρο το εμβόλιο για την ευλογιά των πιθήκων - Μελετούν τέταρτη δόση σε άτομα κάτω των 60

Έρχεται στην Κύπρο το εμβόλιο για την ευλογιά των πιθήκων - Μελετούν τέταρτη δόση σε άτομα κάτω των 60

Τέλος Ιουλίου αναμένεται να έχουμε στην Κύπρο εμβόλιο για την ευλογιά των πιθήκων, σύμφωνα με την Διευθύντρια των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών, Έλενα Παναγιωτοπούλου, ενώ παράλληλα είπε ότι μελετάται η χορήγηση της τέταρτης δόσης και σε άτομα κάτω των 60 ετών.

Σε δηλώσεις της στο Κρατικό ραδιόφωνο, ανέφερε ότι η τέταρτη δόση του εμβολίου προφυλάσσει από τη σοβαρή νόσηση και από τη μετέπειτα νοσηλεία εξαιτίας του κορωνοϊού, όχι όμως από τη μόλυνση από τον ιό.

​Καθησυχαστική εμφανίστηκε η Έλενα Παναγιωτοπούλου σε σχέση με την ευλογιά των πιθήκων.

Τόνισε πως μέχρι το τέλος Ιουλίου η Κύπρος θα λάβει αμερικάνικο εμβόλιο για πρόληψη από την νόσο. Κάλεσε παράλληλα το κοινό να μην ανησυχεί, αφού όπως είπε η ευλογιά των πιθήκων δεν μπορεί εύκολα να μεταδοθεί.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

15 χρόνια από την τραγωδία στο Μαρί – ΠτΔ: «Συγγνώμη εκ μέρους της Πολιτείας για τα λάθη που οδήγησαν στην έκρηξη»

15 χρόνια από την τραγωδία στο Μαρί – ΠτΔ: «Συγγνώμη εκ μέρους της Πολιτείας για τα λάθη που οδήγησαν στην έκρηξη»

Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται από τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, μια τραγωδία που σημάδεψε βαθιά την Κύπρο και κόστισε τη ζωή σε 13 ανθρώπους που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος. Κατά το ετήσιο μνημόσυνο των πεσόντων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης τίμησε τη μνήμη τους, υπογραμμίζοντας το χρέος της Πολιτείας να διασφαλίζει την ασφάλεια των πολιτών και ζητώντας συγγνώμη για τα λάθη και τις παραλείψεις που οδήγησαν στην τραγωδία.

BEST OF TOTHEMAONLINE