Κρίσιμη σύσκεψη για το ηλεκτρικό ρεύμα στο Προεδρικό - Ψάχνει λύσεις η Κυβέρνηση

Κρίσιμη σύσκεψη για το ηλεκτρικό ρεύμα στο Προεδρικό - Ψάχνει λύσεις η Κυβέρνηση

Σύσκεψη, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, για τα θέματα της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος και των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 9.30 το πρωί.

Στην σύσκεψη θα συμμετέχουν οι Υπουργοί Οικονομικών και Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Κωνσταντίνος Πετρίδης και Νατάσα Πηλείδου, αντίστοιχα, η ΡΑΕΚ και η ΑΗΚ.

Όπως είχε δηλώσει ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας Ανδρέας Ιωσήφ, προσπάθεια της Κυβέρνησης είναι η εξεύρεση τρόπων ώστε να υπάρξει μείωση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος προς όφελος των καταναλωτών. 

Συνάντηση ΠτΔ με τον Βοηθό ΓΓ ΟΗΕ για την Ευρώπη

 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης θα συναντηθεί σήμερα με το Βοηθό Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για την Ευρώπη, την Ασία και την Αμερική, στο Τμήμα Πολιτικών και Ειρηνευτικών Υποθέσεων Μιροσλάβ Γιέτζια.

Όπως έχει ανακοινώσει ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου, Ανδρέας Ιωσήφ, στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στις 1130 στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα επαναλάβει την ετοιμότητα και τη βούληση της ελληνοκυπριακής πλευράς για επανέναρξη της διαδικασίας συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού.

«Θα επαναλάβει ότι η συμφωνημένη λύση του κυπριακού προβλήματος είναι η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία και ότι θα πρέπει να εγκαταλειφθεί από την τουρκοκυπριακή πλευρά η απαράδεκτη θέση της για ύπαρξη δήθεν δυο κρατών στην Κύπρο. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα θέσει εκ νέου στον κ. Γιέτζια το θέμα των έκνομων ενεργειών της Τουρκίας και της τουρκοκυπριακής πλευράς και θα ζητήσει όπως αναστραφούν τα τετελεσμένα στο Βαρώσι», επεσήμανε ο κ. Ιωσήφ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ακόμα μια συνάντηση χωρίς αποτέλεσμα για τη διάνοιξη νέων σημείων διέλευσης, είχαν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς, Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ, ενόψει της διευρυμένης συνάντησης για το κυπριακό, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάρτιο, στη Γενεύη.

BEST OF TOTHEMAONLINE