Ολοκληρώνεται η συζήτηση για το Σύμφωνο Συμβίωσης

Ολοκληρώνεται η συζήτηση για το Σύμφωνο Συμβίωσης

Προς ολοκλήρωση φαίνεται να οδεύει η συζήτηση για το Σύμφωνο Συμβίωσης στις αρμόδιες Κοινοβουλευτικές Επιτροπές σύμφωνα με τα όσα ανέφερε σήμερα η Βουλευτής του ΔΗΚΟ Αθηνά Κυριακίδου.

Η κατ` άρθρον συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου συνεχίστηκε σήμερα σε κοινή συνεδρία των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Νομικών και Εσωτερικών.

«Πρόκειται για ένα θέμα που απασχολεί ιδιαίτερα την κυπριακή κοινωνία. Είναι ένα δύσκολο νομοσχέδιο και δεν θέλουμε να νομιμοποιήσουμε ή να ιδρύσουμε μια τρίτη μορφή γάμου» δήλωσε μετά το πέρας της συνεδρίας η κ. Κυριακίδου εξηγώντας πως την ίδια ώρα όμως πρόθεση είναι να θεσμοθετηθεί η πολιτική ένωση δύο ανθρώπων, ομόφυλων ή ετερόφυλων και να κατοχυρωθούν τα συνταξιοδοτικά ή κληρονομικά τους δικαιώματα.

«Μέσα σε αυτό το πλαίσιο και με αυτό τον πολιτικό στόχο συζητούμε έχοντας σχεδόν καταλήξει στην ολοκλήρωση της συζήτησης σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο για την πολιτική συμβίωση στην Κυπριακή Δημοκρατία» σημείωσε, εξηγώντας ότι βασική προϋπόθεση η οποία τίθεται είναι «ότι όποιοι αποφασίζουν να προσυπογράψουν πολιτική συνένωση δεν μπορούν να υιοθετήσουν παιδιά».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Δύο χρόνια μετά τις προεδρικές εκλογές και τα όσα τον «πλήγωσαν», ο ΔΗΣΥ έλαβε την απόφαση μέσα από το καταστατικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, να πράξει  αυτό, που δεν τολμούσε να πράξει, αμέσως μετά τις εκλογές.

BEST OF TOTHEMAONLINE