Προετοιμάζουν το έδαφος για τη Γενεύη - Νέα συνάντηση των διαπραγματευτών
Νέα συνάντηση θα έχουν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ.
Μάλιστα μόλις πρόσφατα η Υπηρεσία Ασύλου σε συνεργασία με τις Ιατρικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας, προχώρησε στην αναβάθμιση του ιατρικού κέντρου στο ΚΕΠΥ Πουρνάρα και στη στελέχωση του με 3 ιατρούς και 6 νοσηλευτές καθώς επίσης και με τον αναγκαίο εξοπλισμό προκειμένου να υπάρξει βελτιστοποίηση της διαχείρισης των διαφόρων περιστατικών.
Πρόσθετα για να περιοριστεί το φαινόμενο της παράνομης και ανεξέλεγκτης εξόδου από το Κέντρο, το Υπουργείο Εσωτερικών προχωρεί στην τοποθέτηση διπλής εξωτερικής περίφραξης ενώ έχει ενισχυθεί και η φρούρηση τόσο με αστυνομική παρουσία όσο και με ιδιωτική εταιρεία φύλαξης.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χριστίνα Γιαννάκη: Ο ρόλος του Υπουργείου είναι η προστασία της δημόσιας υγείας
Δεν θέλουμε και ούτε μπορούμε να ωραιοποιήσουμε την κατάσταση. Αντίθετα επαναλαμβάνουμε ότι εάν δεν γίνει κατορθωτός ο άμεσος και δραστικός περιορισμός των ροών από την πράσινη γραμμή τα προβλήματα θα αυξηθούν. Ούτε η δημιουργία νέων χώρων αποτελεί λύση ούτε πολύ περισσότερο η παθητική ανοχή. Επιβάλλεται να μειώσουμε τις ροές ιδιαίτερα από την υποσαχάρια Αφρική αλλά και να αυξηθούν στον μέγιστο δυνατό βαθμό οι επιστροφές. Και προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται όλα τα μέτρα που λαμβάνονται.
Στην προσπάθεια μας αυτή ζητούμε τη στήριξη των πολιτών. Πρέπει να γίνει συνείδηση ότι η συνεχιζόμενη υβριδική απειλή της Τουρκίας με την καθημερινή προώθηση εκατοντάδων παράτυπων μεταναστών από την πράσινη γραμμή είναι εθνική υπόθεση και απαιτεί συλλογικότητα για την αντιμετώπιση της.
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις