Συνεχίζει να μαίνεται η φωτιά στα κατεχόμενα - Αύριο επαναρχίζει η κατάσβεση από αέρος

Συνεχίζει να μαίνεται η φωτιά στα κατεχόμενα - Αύριο επαναρχίζει η κατάσβεση από αέρος

Σταμάτησαν να υπερίπτανται τα πτητικά μέσα στα κατεχόμενα για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς στην περιοχή Καντάρας.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, τα έξι συνολικά πτητικά μέσα σταματήσαν στις 19.30 και θα επαναρχίσουν στις 5 το πρωί. Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης από τα αρμόδια «τμήματα» του ψευδοκράτους, όπως και μονάδες του τουρκικού κατοχικού στρατού.

Υπενθυμίζεται ότι η Κυπριακή Δημοκρατία απέστειλε δύο αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο πυρόσβεσης. Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, μέσω των ΗΕ η Δημοκρατία έχει ειδοποιηθεί ότι θα χρειαστούν και πάλι την Πέμπτη τα πτητικά μέσα του Τμήματος Δασών στις προσπάθειες πυρόσβεσης.

Η φωτιά ξέσπασε την Τρίτη γύρω στις 14.00 κοντά στο κατεχόμενο Φλαμούδι και επηρεάζει τα χωριά Φλαμούδι, Άρδανα, Μάντρες, Άγιο Ανδρόνικο και Άγιο Ιάκωβο.

Ο «έπαρχος Τρικώμου» Ερτουγρούλ Τοροσλού ανέφερε ότι κινδύνευσε και το μοναστήρι της Παναγιάς του Τοχνιού κοντά στις Μάντρες. Ωστόσο φαίνεται να έχει διαφύγει του κινδύνου.

Απόψε σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της «Γενί Ντουζέν», ο κ. Τοροσλού είπε ότι η φωτιά μετακινείται ανατολικά και προς το χωριό Ακανθού.

Έχουν καεί μεταξύ 5000 και 5500 στρέμματα ανέφερε ο «πρόεδρος» της «επιτροπής εκτάκτων καταστάσεων», Χουεσίν Τσιαχίτογλου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η ΕΔΕΚ στην κρισιμότερη καμπή της ιστορίας της- Από την κρίση ηγεσίας στη μάχη της 5ης Σεπτεμβρίου - Οι υποψήφιοι για την προεδρία

Η ΕΔΕΚ στην κρισιμότερη καμπή της ιστορίας της- Από την κρίση ηγεσίας στη μάχη της 5ης Σεπτεμβρίου - Οι υποψήφιοι για την προεδρία

Η 5η Σεπτεμβρίου δεν αποτελεί απλώς ακόμη μία εσωκομματική εκλογική διαδικασία για την ΕΔΕΚ. Αποτελεί μια αναμέτρηση με ιδιαίτερο πολιτικό βάρος, καθώς το αποτέλεσμα για την ανάδειξη του Προέδρου του κόμματος-μέχρι τον Νοέμβριο του τρέχοντος έτους, όπου θα πραγματοποιηθεί το εκλογικό συνέδριο-  αναμένεται να καθορίσει, και την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει η ΕΔΕΚ σε μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της σύγχρονης ιστορίας της.

BEST OF TOTHEMAONLINE