Γαλλία: Υπέβαλε παραίτηση η πρωθυπουργός - Όχι από «Μακρόν»

Γαλλία: Υπέβαλε παραίτηση η πρωθυπουργός - Όχι από «Μακρόν»

Την παραίτησή της έθεσε στη διάθεση του Εμανουέλ Μακρόν η πρωθυπουργός της Γαλλίας Ελιζαμπέτ Μπορν, μετά το άδοξο αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών της περασμένης Κυριακής και την αξιωματική αντιπολίτευση να ζητά την απομάκρυνσή της.

Ωστόσο, η Γαλλική προεδρία ανακοίνωσε ότι η παραίτησή της δεν έγινε δεκτή.

Η πρωθυπουργός της Γαλλίας Ελιζαμπέτ Μπορν έθεσε στην διάθεση του γάλλου προέδρου την παραίτησή της, η οποία δεν έγινε δεκτή, ανακοίνωσε η Γαλλική Προεδρία.

Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θα αναζητήσει με τους ηγέτες των γαλλικών κομμάτων «εποικοδομητικές λύσεις», ανακοίνωσε επίσης το Μέγαρο των Ηλυσίων.

 ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ στους FT: Σημαντικός ο ρόλος της Κύπρου ως γέφυρα Ευρώπης και Μέσης Ανατολής - Το «άνοιγμα» στην Τουρκία και η Κυπριακή Προεδρία

ΠτΔ στους FT: Σημαντικός ο ρόλος της Κύπρου ως γέφυρα Ευρώπης και Μέσης Ανατολής - Το «άνοιγμα» στην Τουρκία και η Κυπριακή Προεδρία

Σε συνέντευξή του στους Financial Times, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, χαρτογραφεί την ατζέντα Λευκωσίας – Βρυξελλών ενόψει της κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ το πρώτο εξάμηνο του 2026, με δύο σημεία αιχμής: Ευθυγράμμιση της Ευρώπης με τη στρατηγική Τραμπ στη Μέση Ανατολή και οργανωμένο «άνοιγμα» προς την Τουρκία μέσα από ευρωπαϊκά εργαλεία και σταδιακά μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

BEST OF TOTHEMAONLINE