Ο Αχιλλέας Αιμιλιανίδης αναλαμβάνει την διερεύνηση των καταγγελιών της Άννας Αριστοτέλους

Ο Αχιλλέας Αιμιλιανίδης αναλαμβάνει την διερεύνηση των καταγγελιών της Άννας Αριστοτέλους

Τον Αχιλλέα Αιμιλιανίδη επέλεξε ο Γενικός Εισαγγελέας Γιώργος Σαββίδης για διερεύνηση των καταγγελιών της Διευθύντριας Κεντρικών Φυλακών. 

Όπως αναφέρει σε γραπτή δήλωση ο Γενικός Εισαγγελέας, ασκώντας τις εξουσίες μου δυνάμει του εδαφίου (2) του Άρθρου 4 του Περί Ποινικής Δικονομίας Νόμου, Κεφ. 155 και στη βάση καταγγελίας που υποβλήθηκε στο Γραφείο μου την Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022 από την Διευθύντρια Κεντρικών Φυλακών κα Άννα Αριστοτέλους και την Ανώτερη Λειτουργό Φυλακών κα Αθηνά Δημητρίου, προχώρησα σήμερα, Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022, στον διορισμό του κ. Αχιλλέα Αιμιλιανίδη, Δικηγόρου, ως ποινικού ανακριτή για τη διεξαγωγή ποινικής ανάκρισης σε σχέση με τους ισχυρισμούς που διατυπώνονται στην καταγγελία των κ.κ. Αριστοτέλους και Δημητρίου.

Οι όροι εντολής του κ. Αιμιλιανίδη είναι όπως διεξαγάγει ποινική ανάκριση αναφορικά με το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων από Ανώτερο Αξιωματικό της Αστυνομίας, πρόσωπο που εκτίει ποινή φυλάκισης στις Κεντρικές Φυλακές και οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο, σε σχέση με την καταγγελία καθώς και σε σχέση με συναφή ζητήματα που σχετίζονται με όσα περιλαμβάνονται σε αυτήν.

Η διερεύνηση θα πρέπει να ολοκληρωθεί εντός ενός μηνός.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

Στο ενεργειακό κόστος ως βασική πρόκληση για την Κυβέρνηση, στις προσπάθειες αξιοποίησης του φυσικού αερίου, καθώς και στις διεθνείς επαφές για προώθηση της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού, αναφέρθηκε τη Μ.Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου στο 16ο Nicosia Economic Congress, σημειώνοντας ότι θα γίνουν συζητήσεις με την ΕΝΙ και την TOTAL ούτως ώστε πριν το τέλος Απριλίου να υπάρξει συμφωνία για αξιοποίηση του κυπριακού φυσικού αερίου εντός του 2027.

BEST OF TOTHEMAONLINE