Ο καιρός «τρελάθηκε» στην Ευρώπη - Στη Γαλλία η θερμοκρασία έπεσε στους 16°C - Στη Γερμανία σκαρφάλωσε στους 38°C

Ο καιρός «τρελάθηκε» στην Ευρώπη - Στη Γαλλία η θερμοκρασία έπεσε στους 16°C - Στη Γερμανία σκαρφάλωσε στους 38°C

Ο καύσωνας που πλήττει εδώ και πολλές ημέρες τη νότια και δυτική Ευρώπη, με ακραίες θερμοκρασίες και δασικές πυρκαγιές, όπως αυτές στην Ισπανία και κοντά στο Βερολίνο, κινείται σήμερα προς την ανατολική Γαλλία και την Ελβετία.

Στη βόρεια Γερμανία, τα χειρότερα φαίνεται ότι έχουν περάσει όμως η υπόλοιπη χώρα «εξακολουθεί να ιδρώνει», σύμφωνα με τη δημόσια μετεωρολογική υπηρεσία DWD. Το Σάββατο οι μέγιστες θερμοκρασίες, μεταξύ 30-37 βαθμών Κελσίου, καταγράφηκαν στους σταθμούς του Βαχόιζελ-Κίρλαχ. Σήμερα το θερμόμετρο αναμένεται ότι θα δείξει «μεταξύ 30-38°C».

Λόγω του καύσωνα, η πυρκαγιά που ξέσπασε την Παρασκευή στο Βρανδεμβούργο, κοντά στο Βερολίνο, συνεχίζει το καταστροφικό της έργο. Σχεδόν τα τρία τέταρτα της κωμόπολης Τροϊενμπρίτσεν εκκενώθηκαν σήμερα – αυτό σημαίνει ότι περίπου 700 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους, όπως είπε ένας εκπρόσωπος της περιφέρειας Πότσδαμ-Μίτελμαρκ. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, η πυρκαγιά αυτή έχει κάψει περίπου 1.000 στρέμματα δασικής έκτασης γύρω από την κοινότητα.

Στο Παρίσι, η θερμοκρασία έπεσε απότομα στους 16 βαθμούς το πρωί, λόγω της καταιγίδας που έπληξε την περιοχή. Όμως οι μετεωρολόγοι αναμένουν για σήμερα θερμοκρασίες που θα φτάνουν τους 34-38 βαθμούς στα κεντρικά και τα ανατολικά της χώρας, ενδεχομένως και τους 39°C στην Αλσατία.

Στη γειτονική Ελβετία η κορύφωση του καύσωνα αναμένεται να σημειωθεί σήμερα. Γύρω στις 15.00 (ώρα Ελλάδας) στη Γενεύη τα θερμόμετρα έδειχναν 35 βαθμούς. Το Νεσατέλ, στη δυτική Ελβετία, έσπασε το ρεκόρ ζέστης για την εποχή, με 34,7 βαθμούς. Το προηγούμενο ρεκόρ είχε καταγραφεί το 2019 και ήταν 34,1°C.

Η θερμοκρασία αναμένεται ότι θα πέσει ελαφρά αλλά θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα αύριο Δευτέρα και την Τρίτη.

 ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE:  Βρετανικά μαχητικά Typhoon και F-35 πραγματοποίησαν αποστολές στην Κύπρο -«Είμαι ακόμα ζωντανός» απαντά ο Νετανιάχου στις φήμες για τον θάνατό του

LIVE: Βρετανικά μαχητικά Typhoon και F-35 πραγματοποίησαν αποστολές στην Κύπρο -«Είμαι ακόμα ζωντανός» απαντά ο Νετανιάχου στις φήμες για τον θάνατό του

Με νέους βομβαρδισμούς για… πλάκα στο νησί του Ιράν Χαργκ απείλησε ο Ντόναλντ Τραμπ, ένα 24ωρο μετά τις αμερικανικές επιθέσεις που έπληξαν στρατιωτικούς στόχους στο στρατηγικής σημασίας νησί και ενώ ο πόλεμος εισέρχεται στην 16η μέρα του. «Όχι» Τραμπ σε έναρξη συνομιλιών για τερματισμό του πολέμου - Ισραήλ και Λίβανος θα πραγματοποιήσουν συνομιλίες σε Παρίσι ή Κύπρο - «Πολλές χώρες θα στείλουν πολεμικά πλοία στα Στενά του Ορμούζ» λέει ο Τραμπ.

BEST OF TOTHEMAONLINE