«Βόμβα» από το Συμβούλιο της Ευρώπης: Ακυρο το δημοψήφισμα!

«Βόμβα» από το Συμβούλιο της Ευρώπης: Ακυρο το δημοψήφισμα!

«Οι συνθήκες διεξαγωγής του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα, δεν πληρούν τις διεθνείς προδιαγραφές», απεφάνθη πριν από λίγο το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Την  απόφαση «βόμβα» του ευρωπαϊκού θεσμού μετέδωσε πριν από λίγο το Associated Press. Ουσιαστικά το Συμβούλιο κρίνει άκυρο το δημοψήφισμα αναφέροντας τα προβλήματα που υπάρχουν με την έλλειψη χρόνου καθώς το μικρό χρονικό διάστημα από την ανακοίνωσή του δεν θεωρείται ικανοποιητικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από ώρα σε ώρα αναμένεται διάγγελμα του πρωθυπουργού με φήμες να λένε ότι θα μπορούσε να ανακοινώσει την ακύρωση της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος.

Πριν από λίγη ώρα η Wall Street Journal δημοσίευσε την είδηση ότι ο Τσίπρας θα ακυρώσει το δημοψήφισμα πριν το Eurogroup.

Kυβερνητικές πηγές διέψευσαν το δημοσίευμα που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα και κάνει λόγο για πρόθεση της κυβέρνησης να ακυρώσει το δημοσίευμα της 5ης Ιουλίου.

Στην ίδια ανάρτηση αναφέρεται ότι για τον σκοπό αυτό ο κ. Τσίπρας πρόκειται να μεταβεί σήμερα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ωστόσο η συγκεκριμένη πληροφορία «διαψεύδεται, ως απολύτως ανακριβής».

ΠΗΓΗ www.imerisia.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ από την Ολομέλεια του  Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου - «Η ενότητα είναι η μεγαλύτερή μας δύναμη»

ΠτΔ από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου - «Η ενότητα είναι η μεγαλύτερή μας δύναμη»

Η ενότητα είναι η μεγαλύτερή μας δύναμη, τόνισε την Τρίτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης παρουσιάζοντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.