Ο φιλορώσος ηγέτης των αυτονομιστών του Ντονέτσκ προαναγγέλλει εξαγωγές σιτηρών και μετάλλων από το λιμάνι της Μαριούπολης

Ο φιλορώσος ηγέτης των αυτονομιστών του Ντονέτσκ προαναγγέλλει εξαγωγές σιτηρών και μετάλλων από το λιμάνι της Μαριούπολης

Πλοία φορτωμένα με σιτηρά και μέταλλα θα αποπλεύσουν σύντομα από το λιμάνι της Μαριούπολης, με πιθανότερο προορισμό χώρες της Μέσης Ανατολής, δήλωσε την Πέμπτη στο πρακτορείο ειδήσεων Interfax ο φιλορώσος ηγέτης των αυτονομιστών του Ντονέτσκ.

Η Μαριούπολη, στη νότια ακτή της Ουκρανίας, έπεσε τον Μάιο στα χέρια των ρωσικών και των αυτονομιστικών δυνάμεων ύστερα από πολύμηνη πολιορκία.

Ο Ντενίς Πουσίλιν, ηγέτης της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, δήλωσε ότι - σύμφωνα με τον προγραμματισμό - το λιμάνι θα διακινεί περίπου ένα εκατομμύριο τόνους εμπορευμάτων μέχρι το τέλος του έτους. «Σχετικά με τις εξαγωγές, αρχικά θα αφορούν μέταλλα και σιτηρά λίγο αργότερα», δήλωσε ο Πουσίλιν, σύμφωνα με το Interfax.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο τελευταίος ανασχηματισμός πριν το 2028: Τα νέα πρόσωπα, οι πολιτικές ισορροπίες και τα μηνύματα Χριστοδουλίδη - Βίντεο

Ο τελευταίος ανασχηματισμός πριν το 2028: Τα νέα πρόσωπα, οι πολιτικές ισορροπίες και τα μηνύματα Χριστοδουλίδη - Βίντεο

Έπειτα από εβδομάδες έντονης φημολογίας και διαρροών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, προχώρησε στον πολυαναμενόμενο ανασχηματισμό της κυβέρνησής του, ο οποίος , εκτός απροόπτου, εκτιμάται ότι θα είναι και ο τελευταίος πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2028. Οι αλλαγές ήταν περιορισμένες, χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις, βάζοντας τέλος στα σενάρια που κυκλοφορούσαν ήδη από την προεκλογική περίοδο των βουλευτικών εκλογών.

BEST OF TOTHEMAONLINE