Κύπρος - Ελβετία: Συζήτηση για αυξημένες μεταναστευτικές ροές - Περίπου 10 εκατ. ευρώ οικονομική στήριξη

Κύπρος - Ελβετία: Συζήτηση για αυξημένες μεταναστευτικές ροές - Περίπου 10 εκατ. ευρώ οικονομική στήριξη

Το πλαίσιο της υλοποίησης της ελβετικής συνεισφοράς προς την Κύπρο, το οποίο θα ανέρχεται περί τα 10 εκ. ευρώ για τις πολλαπλές ανάγκες που προκύπτουν λόγω των συνεχώς αυξανόμενων μεταναστευτικών ροών, συζητήθηκε σήμερα σε συνάντηση του Υπουργού Εσωτερικών με τον Πρέσβη της Ελβετίας στην Κύπρο Pierre-Yves Fux.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών αναφέρει ότι σε συνέχεια των επαφών του Υπουργού Εσωτερικών κ. Νουρή με την Ελβετίδα ομόλογο του Karin Keller Suffer, κατά τις οποίες συμφωνήθηκε η έμπρακτη οικονομική στήριξη της ελβετικής Κυβέρνησης προς την Κυπριακή Δημοκρατία στον τομέα του ασύλου και της μετανάστευσης, πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση με τον Πρέσβη της Ελβετίας στην Κύπρο και αξιωματούχους της ελβετικής Κυβέρνησης.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε το πλαίσιο της υλοποίησης της ελβετικής συνεισφοράς προς την Κύπρο, το οποίο θα ανέρχεται περί τα 10 εκ. ευρώ. Η οικονομική στήριξη θα διαλαμβάνει την κάλυψη μέρους του κόστους για ανέγερση των νέων ιδιόκτητων κτηρίων της Υπηρεσίας Ασύλου, αλλά και την υλοποίηση άλλων συναφών δράσεων, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι πολλαπλές ανάγκες που προκύπτουν λόγω των συνεχώς αυξανόμενων μεταναστευτικών ροών.

Το τελικό κείμενο της συμφωνίας αναμένεται να υπογραφεί αρχές Σεπτεμβρίου.

Ο Υπουργός Εσωτερικών μετέφερε την ευγνωμοσύνη της κυπριακής Κυβέρνησης για την προθυμία της ελβετικής Κυβέρνησης να συνεισφέρει έμπρακτα στην προσπάθεια της διαχείρισης των μεταναστευτικών προκλήσεων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Το παρασκήνιο της απόφασης: Γιατί η Ουάσινγκτον επιλέγει την Κύπρο για το Συμβούλιο Ειρήνης της Γάζας

Το παρασκήνιο της απόφασης: Γιατί η Ουάσινγκτον επιλέγει την Κύπρο για το Συμβούλιο Ειρήνης της Γάζας

Σε έναν κομβικό διπλωματικό σταθμό για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή μετατρέπεται η Κύπρος, καθώς την ερχόμενη εβδομάδα πρόκειται να φιλοξενήσει τον διοικητικό βραχίονα του Συμβουλίου για την Ειρήνη, με αποκλειστικό αντικείμενο το πολυσυζητημένο σχέδιο για την ανοικοδόμηση της Λωρίδας της Γάζας.

BEST OF TOTHEMAONLINE