Κρίσιμη σύσκεψη στο Υπ. Υγείας για τα εφημερεύοντα ιατρεία του ΓεΣΥ

Κρίσιμη σύσκεψη στο Υπ. Υγείας για τα εφημερεύοντα ιατρεία του ΓεΣΥ

Σε σύσκεψη με τους εκπροσώπους των ΟΑΥ, ΟΚΥΠΥ και του Παγκύπριου Ιατρικού Σύλλογου θα παρακαθίσει σήμερα το πρωί στις 9:30 ο Υπ. Υγείας, για το θέμα της λειτουργίας των εφημερευόντων ιατρείων του ΓεΣΥ, μετά τη νέα αναβολή της ημερομηνίας έναρξής της χθες.

Η νέα παράταση στην εφαρμογή του θεσμού των εφημερευόντων ιατρείων ανακοινώθηκε χθες, ύστερα από τη συνάντηση του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) με τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ), προκειμένου να αρθούν τα απεργιακά μέτρα που είχαν εξαγγείλει οι προσωπικοί γιατροί για σήμερα.

Στη σύσκεψη αναμένεται να τεθούν οι παράμετροι της λειτουργίας των ιατρείων κατά τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, καθώς και οι όροι εργασίας.

Εξάλλου, σε δηλώσεις του εχθές στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ), Σωτήρης Κούμας, τόνισε την ανάγκη «ενός δομημένου παραγωγικού διαλόγου,ώστε να διασφαλίζεται η ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας προς τους ασθενείς», ενώ έθεσε και ζήτημα εργασιακών δικαιωμάτων των ιατρών.

Πάντως, από την πλευρά του ο ΟΑΥ τόνισε χθες την αποφασιστικότητα του να ξεκινήσουν οι εφημερίες το αργότερο σε τρεις εβδομάδες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νομική Υπηρεσία: «Έχει αποφασιστεί ότι θα ασκηθεί έφεση γιατί εντοπίστηκαν δικαστικά σφάλματα»

Νομική Υπηρεσία: «Έχει αποφασιστεί ότι θα ασκηθεί έφεση γιατί εντοπίστηκαν δικαστικά σφάλματα»

Η Νομική Υπηρεσία μελετά την απόφαση της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας, σε σχέση με την υπόθεση των χρυσών διαβατηρίων μετά την αυλαία της πολύκροτης υπόθεσης που οδήγησε στην αθώωση του πρώην προέδρου της Βουλής, Δημήτρη Συλλούρη, και τον πρώην βουλευτή και επιχειρηματία, Χριστάκη Τζιοβάνη. Αναμένονται οι αποφάσεις του γενικού και του βοηθού γενικού εισαγγελέα που θα ξεκαθαρίσουν αν η χθεσινή απόφαση συνιστά και το οριστικό τέλος της υπόθεσης. Υπενθυμίζεται ότι η χθεσινή απόφαση του Δικαστηρίου η οποία αποτελείται από 170 σελίδες, λήφθηκε κατά πλειοψηφία με 2 ψήφους υπέρ και 1 ψήφο κατά. 

BEST OF TOTHEMAONLINE