Σύννεφα, βροχή και στο βάθος... χαλάζι - Τι περιλαμβάνει το καιρικό μενού

Σύννεφα, βροχή και στο βάθος... χαλάζι - Τι περιλαμβάνει το καιρικό μενού

Σήμερα ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος με ενδεχόμενο μεμονωμένων βροχών κυρίως στα δυτικά, για να καταστεί σταδιακά κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Χαμηλή πίεση και ασταθής αέρια μάζα επηρεάζουν την περιοχή.

Στις περιοχές των καταιγίδων πιθανό να πέσει και χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ και παροδικά στα νότια παράλια, μέχρι ισχυροί 5 μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 30 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 27 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 29 στα υπόλοιπα παράλια και στους 20 στα ψηλότερα ορεινά.

Κίτρινη προειδοποίηση στον ορίζοντα 

Νέα κίτρινη προειδοποίηση καταιγίδας είναι σε ισχύ σήμερα, σύμφωνα με το Τμήμα Μετεωρολογίας.

Σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι η προειδοποίηση αφορά ισχυρές καταιγίδες και θα έχει ισχύ από τις 11 σήμερα, Τρίτη, μέχρι τις 1900 την ίδια μέρα.

Όπως σημειώνεται, μεμονωμένες ισχυρές καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσουν κατά διαστήματα την περιοχή, ενώ η ένταση της βροχής αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 35-50 χιλιοστά ανά ώρα, ενώ πιθανό να πέσει και χαλάζι.

Απόψε ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος αλλά παροδικά θα παρατηρούνται αυξημένες χαμηλές νεφώσεις. Τις αυγινές ώρες πιθανό να σχηματιστεί τοπικά και αραιή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί, ασθενείς 3 μποφόρ.

Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 20 στα παράλια και γύρω στους 11 στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα μερικώς συννεφιασμένος και τις απογευματινές ώρες αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά το απόγευμα θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις που πιθανό να δώσουν μεμονωμένες βροχές κυρίως στα ορεινά.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά το απόγευμα θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή αισθητή άνοδο για να κυμανθεί πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Το «Rising Lion» σέρνει στον όλεθρο τη Μέση Ανατολή – Ο μέχρι τώρα απολογισμός της σύγκρουσης Ισραήλ–Ιράν

Το «Rising Lion» σέρνει στον όλεθρο τη Μέση Ανατολή – Ο μέχρι τώρα απολογισμός της σύγκρουσης Ισραήλ–Ιράν

Οι δύο χώρες εξαπέλυσαν νέες εκατέρωθεν επιθέσεις από το Σάββατο το βράδυ μέχρι σήμερα Κυριακή, αλλά και πάλι νωρίς το απόγευμα – δημιουργώντας φόβους για γενικευμένη σύρραξη. Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η σύρραξη θα μπορούσε να τερματιστεί εύκολα, προειδοποιώντας την Τεχεράνη να μην χτυπήσει αμερικανικούς στόχους.

BEST OF TOTHEMAONLINE