Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησε η πλατφόρμα «κοινωνικής ύπαρξης» στην κατεχόμενα Λευκωσία, καταδικάζοντας το «οικονομικό πρωτόκολλο» μεταξύ Τουρκίας και ψευδοκράτους αλλά και την αύξηση στις τιμές προϊόντων.
Οι διαμαρτυρόμενοι έφτασαν έξω από την «βουλή» όπου και έδεσαν μαύρες κορδέλες στα κάγκελα του κτηρίου και αφού έκλεισαν τους δρόμους κάθισαν στην άσφαλτο ενώ παρέμειναν στην περιοχή για μια ώρα.
Σε ομιλία του κατά την εκδήλωση διαμαρτυρίας ο γενικός γραμματέας της συντεχνίας των Τ/κ δασκάλων, ΚΤΟΣ, Μπουράκ Μαβίς διάβασε ένα κοινό ανακοινωθέν.
Στο κείμενο που αναγνώστηκε εκ μέρους της διοργανώτριας πλατφόρμας αναφέρεται ότι η εξέγερση τους είναι ενάντια στο άδικο, στους εκπροσώπους αυτής της τάξης πραγμάτων, στόχος τους είναι να το αλλάξουν αυτό και καθήκον τους να στείλουν σπίτι αυτούς που υπέγραψαν το «πρωτόκολλο παράδοσης».
Κάθε μέρα που περνά, συνέχισε, τους είναι πιο δύσκολο να τα βγάλουν πέρα. Οι συνθήκες που βιώνουν με αυτό το καθεστώς, την παράδοση (στην Τουρκία), οι οικονομικές συνθήκες, το ότι ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, το ότι οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα κρέμονται από τα χείλη των αφεντικών τους, οδηγούν «τα παιδιά μας να φύγουν, να μεταναστεύσουν».
Αναφέρθηκε επίσης στην συνεχή μείωση της αξίας της ΤΛ, το ότι δάνεια και λογαριασμοί έχουν διπλασιαστεί, οι αυξήσεις στο ρεύμα «μας λύγισαν» και πρόσθεσε ότι «σκεφτόμαστε 10 φορές τα έξοδά μας για τα βασικά, για το φαΐ μας».
«Υπάρχει δουλειά για την προστασία των φτωχών, των φουκαράδων, των χαμηλών εισοδημάτων, των μειονεκτούντων ομάδων; Όχι. Υπάρχει κάποια συνεισφορά προς τον κόσμο για να καλυφθούν οι τιμές του ρεύματος και των καυσίμων; Όχι». Έχει πρόβλημα η «κυβέρνηση», διερωτήθηκε και πάλι για να απαντήσει μόνος του «όχι».
Δεν θα επιτρέψουν, συνέχισε, την πολιτική παράδοσης της «κυβέρνησης» - συνεργάτη, του κεφαλαίου, ούτε στο ΑΚΡ, ούτε την φτωχοποίηση του κόσμου και τη διάλυσή του.
«Θα σταθούμε ενάντια στις παρεμβάσεις στη θέλησή μας, θα συνεχίσουμε να είμαστε στους δρόμους για να εξασφαλίσουμε την παραγωγή και τη δίκαιη διανομή στη χώρα».
Ζητούν, συνέχισε, την προστασία της αγοραστικής δύναμης του κόσμου, να σταματήσουν οι παρεμβάσεις στη βούληση των Τ/κ, να στηριχθεί η παραγωγή, δικαιοσύνη στην κατανομή των εσόδων. Το κρέας, το γάλα και το κοτόπουλο, είπε, έχουν γίνει είδη πολυτελείας.
Η λύση υπάρχει, συνέχισε, και είναι στα χέρια μας και ρωτώντας τον κόσμο αν αγαπά τον τόπο, το νησί και θέλει να διώξει το άδικο καθεστώς και τους συνεργάτες (της Τουρκίας), κατέληξε λέγοντας ότι πρόκειται για «αγώνα, όχι παρέμβαση, πρόκειται για αλληλεγγύη, όχι επιβολή».
Πηγή: ΚΥΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Νέα Σμύρνη: 20χρονος εισέβαλε σε κηδεία και προκάλεσε πανικό – Χόρευε πάνω από το φέρετρο
• Οι 10+1 χριστουγεννιάτικες ταινίες που αξίζεις να δεις αυτές τις γιορτές - Δείτε trailers
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις