«Λιώνουν» οι μαθητές στις τάξεις – Στο…συρτάρι το αίτημα για κλιματιστικά

«Λιώνουν» οι μαθητές στις τάξεις – Στο…συρτάρι το αίτημα για κλιματιστικά

Θερμοκρασίες που «καίνε» έχουμε και αυτό το καλοκαίρι, με αποτέλεσμα μαθητές και εκπαιδευτικοί να ασφυκτιούν στις αίθουσες διδασκαλίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Φιλελεύθερος", παρά τις δεσμεύσεις ότι θα ληφθούν οι πρόνοιες και θα εγκατασταθούν κλιματιστικά σε όλα τα σχολεία, το σχέδιο παραμένει ακόμη στα χαρτιά.

Παράλληλα, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις τονίζουν πως είναι μια έλλειψη που επηρεάζει την εκπαιδευτική διαδικασία και την ποιότητα της παρεχόμενης Παιδείας.

Ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Κώστας Χατζησάββας, δήλωσε στην εφημερίδα «Φ» ότι «στις 23/9/2020 ο υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε στη Βουλή την απόφαση να τοποθετηθούν κλιματιστικά στις σχολικές αίθουσες. Η ΟΕΛΜΕΚ εκφράζει αυτό το αίτημα εδώ και χρόνια, καθώς οι θερμοκρασίες συνεχώς αυξάνονται, καθιστώντας εξαιρετικά δύσκολο το έργο καθηγητών και μαθητών. Δυστυχώς, μετά από δύο χρόνια, δεν έχει γίνει κανένα βήμα και κανένας προγραμματισμός». Το πρόβλημα, είπε, είναι ιδιαίτερα έντονο και στη διάρκεια των εξετάσεων. «Σε κάθε συνάντηση με τον υπουργό και σε όλες μας τις επιστολές, επαναφέρουμε το αίτημα να τοποθετηθούν κλιματιστικά».

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας της ΠΟΕΔ Χάρης Χαραλάμπους, ανέφερε ότι «είναι ακατάλληλες οι συνθήκες εργασίες για ένα μεγάλο διάστημα στα σχολεία μας. Με τέτοιες συνθήκες δεν είναι εύκολό ούτε να διδάξεις, ούτε και να παρακολουθήσεις».

«Το υπουργείο Παιδείας και η Κυβέρνηση δεσμεύτηκαν κατ’ επανάληψη να δώσουν λύσεις», κατέληξε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τα αποτελέσματα της Νέας Υόρκης…με «πολιτικό ρεαλισμό»

Τα αποτελέσματα της Νέας Υόρκης…με «πολιτικό ρεαλισμό»

Επιστρέψαμε από τη Νέα Υόρκη, πανηγυρίζοντας ότι καταφέραμε κάτι, 51 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και κατοχή. Θα προχωρήσουμε βήμα-βήμα μας είπε ο ΓΓ των ΗΕ μετά το τέλος ακόμα μιας σύναξης, άτυπης ή τυπικής-αυτό ολίγο μας ενδιαφέρει- για να μας πει ότι το θέμα είναι πολύπλοκο-και εμείς οι αφελείς, που νομίζαμε ότι είναι θέμα εισβολής και κατοχής- Προχωράμε λοιπόν σε νέα ΜΟΕ που περιλαμβάνουν τη δημιουργία συμβουλευτικού οργάνου, για τη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών, την ανταλλαγή πολιτιστικών αντικειμένων, την παρακολούθηση της ποιότητας του αέρα και την αντιμετώπιση της ρύπανσης από μικροπλαστικα.

BEST OF TOTHEMAONLINE