Τατάρ: Σημαντικότερος στόχος η ευημερία των ανθρώπων και η ανάπτυξη της οικονομίας του ψευδοκράτους

Τατάρ: Σημαντικότερος στόχος η ευημερία των ανθρώπων και η ανάπτυξη της οικονομίας του ψευδοκράτους

Ο σημαντικότερος στόχος είναι η διατήρηση της ευημερίας των ανθρώπων και η ανάπτυξη της οικονομίας του ψευδοκράτους, δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ, μεταδίδει η τουρκοκυπριακή εφημερίδα Güneş, σύμφωνα με το ΓΤΠ.

Μιλώντας σε εργαστήρι με τίτλο «Στρατηγικό Όραμα για την τδβκ» - όπως αναφέρεται το ψευδοκράτος - που διεξήχθη υπό την αιγίδα του συνδέσμου Τουρκοκυπρίων νέων επιχειρηματιών και του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Άγκυρας, ο Τατάρ επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι στην Κύπρο υπάρχουν δύο «χωριστοί λαοί και δύο ίσες κυριαρχίες».

«Ο κόσμος πρέπει να το αποδεχτεί αυτό πλέον. Η κυριαρχία μας είναι βασική. Τη στιγμή που θα τη χάσουμε μπορεί να έρθουν ξανά οι συγκρούσεις στην ημερήσια διάταξη. Πρέπει να σταθούμε όρθιοι σε αυτό το θέμα επειδή θα μπορούσαμε να συρθούμε σε ένα σημείο που θα μπορούσαν να χαθούν και τα υπάρχοντα οικονομικά κέρδη. Αυτός είναι ο αγώνας που διεξάγεται με την μητέρα πατρίδα Τουρκία. Πρέπει να διορθωθεί η δομή εδώ κατά τρόπο που θα μπορεί να ανταγωνίζεται με τη νότια Κύπρο. Γι’ αυτό χρειάζεται ανθρώπινο δυναμικό», είπε ο Τατάρ, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η εφημερίδα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ σε Γερμανό Πρέσβη: «Θα συνεχίσουμε τον στενό συντονισμό ενόψει Κυπριακής Προεδρίας ΕΕ»

ΠτΔ σε Γερμανό Πρέσβη: «Θα συνεχίσουμε τον στενό συντονισμό ενόψει Κυπριακής Προεδρίας ΕΕ»

Ο περαιτέρω εμπλουτισμός και η εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας Λευκωσίας-Βερολίνου σε όλους τους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος αποτελεί προτεραιότητα για την Κυβέρνηση, δήλωσε την Παρασκευή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, παραλαμβάνοντας τα διαπιστευτήρια του νέου Πρέσβη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Δρ. Χανς-Πέτερ Γιούγκελ.