ΠτΔ: Θα καταγγείλει στον ΟΗΕ τις τελευταίες έκνομες ενέργειες Τουρκίας-ψευδοκράτους

ΠτΔ: Θα καταγγείλει στον ΟΗΕ τις τελευταίες έκνομες ενέργειες Τουρκίας-ψευδοκράτους

Τις τελευταίες έκνομες ενέργειες της Τουρκίας και του κατοχικού καθεστώτος, θα καταγγείλει στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δήλωσε σε συνέντευξη του στο ΡΙΚ και στην εκπομπή «Από Μέρα σε Μέρα», τη Δευτέρα.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε πως στην επιστολή - καταγγελία προς τον ΟΗΕ, θα περιλαμβάνονται οι κινήσεις της Τουρκίας στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου - το οποίο θεωρείται πλέον τουρκικό, και το οικονομικό πρωτόκολλο Τουρκίας - ψευδοκράτους, μέσω του οποίου καταδεικνύεται ο απόλυτος έλεγχος της Άγκυρας επί των Τουρκοκυπρίων.

Μίλησε επίσης για εξόφθαλμο αναθεωρητισμό της Τουρκίας, εκφράζοντας, την πεποίθηση ότι παρά τους κινδύνους που υπάρχουν και τις απειλές εναντίον Αθήνας και Λευκωσίας, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν θα προχωρήσει σε απονενοημένες πράξεις, με απρόβλεπτες συνέπειες για την Άγκυρα.

​Στην συνέντευξη του στο ΡΙΚ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης προανήγγειλε φορολόγηση του υπερκέρδους των ιδιωτικών εταιρειών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Σχολιάζοντας την απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, να απαγορεύσει στην ΑΗΚ να αυξήσει την ενέργεια που παράγει μέσω ΑΠΕ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε πως η ΡΑΕΚ αποτελεί ανεξάρτητη αρχή και δεν επιτρέπεται παρέμβαση στις αποφάσεις της. Προανήγγειλε, ωστόσο, τη διεξαγωγή επαφών, στις οποίες θα έχει συμβουλευτικό ρόλο, με στόχο την επίλυση του προβλήματος.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία για τον Εθνικό Κατώτατο Μισθό εκφράζοντας ελπίδα πως η διαβούλευση για το ύψος του μισθού και την ημερομηνία εφαρμογής του, θα ολοκληρωθεί το αργότερο έως τις αρχές Ιουλίου.

Εξάλλου, απανατώντας σε ερώτηση αναφορικά με την στάση την οποία θα τηρήσει ενόψει των επερχόμενων προεδρικών εκλογών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε τη στήριξή του στον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου. Σημείωσε, ωστόσο, ότι δεν προτίθεται να εμπλακεί στην προεκλογική εκστρατεία, εκτός κι αν κάποιος εκ των υποψηφίων ασκήσει κριτική στην Κυβέρνηση, που χρήζει απάντησης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Live: Τα βλέμματα στη Μέση Ανατολή: Ταχεία η κλιμάκωση της σύγκρουσης Ιράν και Ισραήλ

Live: Τα βλέμματα στη Μέση Ανατολή: Ταχεία η κλιμάκωση της σύγκρουσης Ιράν και Ισραήλ

Κλιμακώνεται η σύγκρουση ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν. Τελ Αβίβ και Τεχεράνη ανταλλάσσουν επιθέσεις. Μετά την ομοβροντία πυραύλων που εξαπέλυσε το Ιράν σε στόχους σε ολόκληρο το Ισραήλ, το Τελ Αβίβ ισχυρίζεται πως έχει τον πλήρη έλεγχο του εναέριου χώρου της Τεχεράνης και ότι κατέστρεψε το 1/3 των εκτοξευτών πυραύλων του Ιράν. Οι ιρανικές πυραυλικές επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ έχουν προκαλέσει τον θάνατο 24 ανθρώπων από την Παρασκευή και τον τραυματισμό πάνω από 380, ωστόσο σε αυτόν τον αριθμό δεν έχουν προστεθεί οι τραυματίες από τα πλήγματα που έγιναν το βράδυ της Κυριακής. Τουλάχιστον 224 είναι οι νεκροί και 1.277 οι τραυματίες στο Ιράν από τις ισραηλινές επιθέσεις, σύμφωνα με το ιρανικό υπουργείο Υγείας. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και 20 παιδιά. Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις:

BEST OF TOTHEMAONLINE