Απειλές Ελλάδας για προσφυγή σε Ευρωπαϊκά Δικαστήρια στην περίπτωση GREXIT

Απειλές Ελλάδας για προσφυγή σε Ευρωπαϊκά Δικαστήρια στην περίπτωση GREXIT

Η έγκριτη εφημερίδα Telegraph σε σημερινό δημοσίευμά της, αναφέρεται στην πρόθεση της Ελλάδας για προσφυγή σε Ευρωπαϊκά Δικαστήρια με στόχο να αποτραπεί το GREXIT.

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα αναφέρει ότι η Ελλάδα απειλεί ότι θα αιτηθεί δικαστικής συνδρομής, κατά των θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με σκοπό την παρεμπόδιση της αποπομπής της χώρας από το ευρώ (GREXIT). 

Σύμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλείται η ίδια η εφημερίδα, ο υπ. Οικονομικών της Ελλάδας φαίνεται να διεμήνυσε ότι «η Ελλάδα θα κάνει χρήση όλων των νόμιμων δικαιωμάτων της», για να καταλήξει στο ότι λαμβάνονται όλες οι νομικές συμβουλές. 

Ο ίδιος ο κ. Βαρουφάκης, επιβεβαιώνοντας τα πιο πάνω, μίλησε στην Telegraph λέγοντας ότι «Λαμβάνουμε νομικές συμβουλές και ασφαλώς θα σκεφτούμε την περίπτωση δικαστικών μέτρων στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια. Οι Συνθήκες της ΕΕ δεν προβλέπουν έξοδο από το ευρώ, την οποία αρνούμαστε να διανοηθούμε. Η θέση μας στην Ευρωζώνη είναι αδιαπραγμάτευτη».

Υπενθυμίζεται πως σε χθεσινό της δημοσίευμα η εφημερίδα, σημείωνε πως μια τέτοια κίνηση κατά ευρωπαϊκών ιδρυμάτων στο Δικαστήριο θα αποτελούσε μια πρωτοφανή εξέλιξη, περιπλέκοντας ακόμα περισσότερο την κρίση.

Βέβαια όλα αναμένεται να εξαρτηθούν από το δημοψήφισμα, καθώς αν οι Έλληνες απορρίψουν τις προτάσεις λιτότητας τότε θα προκύψει GREXIT, δηλαδή έξοδος της χώρας από το ευρώ. 


 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνάντηση Γκουτέρες-Έρχιουρμαν: «Είναι ευκαιρία για μία πρώτη γνωριμία και για το Κυπριακό, η Ολγκίν εργάζεται και με τους δύο ηγέτες»

Συνάντηση Γκουτέρες-Έρχιουρμαν: «Είναι ευκαιρία για μία πρώτη γνωριμία και για το Κυπριακό, η Ολγκίν εργάζεται και με τους δύο ηγέτες»

H Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ ΟΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν «συνεχίζει να εργάζεται με τους δύο ηγέτες, μεταξύ άλλων για την προώθηση των συμφωνημένων μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, και ιδίως για το άνοιγμα επιπλέον σημείων διέλευσης το συντομότερο δυνατό» δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΓΓ του ΟΗΕ Στεφάν Ντουζαρίκ κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων στην έδρα του Οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

BEST OF TOTHEMAONLINE