Τουρκία: Ο Κιλιντσντάρογλου στηρίζει Ερντογάν για τα «νησιά που καταλήφθηκαν»

Τουρκία: Ο Κιλιντσντάρογλου στηρίζει Ερντογάν για τα «νησιά που καταλήφθηκαν»

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στην Τουρκία, Κεμάλ Κιλιντσντάρογλου εκφράζει απόψεις για… νησιά στο Αιγαίο που έχουν καταληφθεί από την Ελλάδα. Το έκανε ξανά απαντώντας στην «πρόκληση» του Ρετζέπ Ταγίπ Εντογάν.

Το δικό του κομμάτι στην… πίτα των προκλητικών δηλώσεων από πλευράς Τουρκίας φαίνεται πως θέλει να διεκδικήσει και ο Κεμάλ Κιλιντσντάρογλου. Παρά τη θέση των έξι κομμάτων της αντιπολίτευσης που καλούσαν τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να ρίξει τους τόνους κατά της Ελλάδας, εκείνος πάει… κόντρα.

Στις χθεσινές (01.06.2022) δηλώσεις του Ερντογάν, που πάλι τα έβαλε με την Ελλάδα καλώντας την να «μάθει από την ιστορία», αναφέρθηκε και στον Κιλιντσντάρογλου.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Τουρκία, Μανώλης Κωστίδης, ο Τούρκος πρόεδρος, μεταξύ άλλων ρώτησε τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης: «στις προσπάθειες της Τουρκίας να δημιουργήσει μόνιμες οικονομικές ζώνες στη συνοριακή γραμμή σε Μεσόγειο και Αιγαίο, είσαι με την Τουρκία ή όχι;».

Αργά το βράδυ, ο επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, απάντησε στον Τούρκο πρόεδρο, διαμηνύοντάς του ότι θα τον στηρίξει, αν εκτός από τα στρατικοποιημένα νησιά, κάνει κάτι και γι’ αυτά που έχει… καταλάβει (!) η Ελλάδα! «Είναι επιτακτική ανάγκη να αυξήσουμε την πίεση σε Μεσόγειο και Αιγαίο. Αυτές οι δουλειές δεν γίνονται βγάζοντας το πλοίο και μετά αποσύροντάς το να λες: “μακάρι να με καλέσει ο Μπάιντεν”. Αν έχεις ψυχή κάνε ένα βήμα για τα νησιά τα οποία καταλήφθηκαν και για τα στρατιωτικοποιημένα νησιά. Θα σε στηρίξουμε!».

Πηγη: in.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η Κύπρος που αλλάζει φέρνει πίσω τα ταλέντα της»- Νέα αποστολή στο Λονδίνο με 20+ εργοδότες

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η Κύπρος που αλλάζει φέρνει πίσω τα ταλέντα της»- Νέα αποστολή στο Λονδίνο με 20+ εργοδότες

Τα προβλήματα της οικονομίας, η αναπτυξιακή πορεία της Κύπρου, η μείωση του δημόσιου χρέους, τα χαμηλά ποσοστά ανεργίας αλλά και οι πρωτοβουλίες για επαναπατρισμό Κυπρίων ταλαντούχων επαγγελματιών, αποτέλεσαν μεταξύ άλλων τα βασικά σημεία αναφοράς σε βίντεο που δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE