Απαντά για τη συμμετοχή «ειδικών κατηγοριών» στις Παγκύπριες το Υπουργείο Παιδείας

Απαντά για τη συμμετοχή «ειδικών κατηγοριών» στις Παγκύπριες το Υπουργείο Παιδείας

Σχετικά με το δημοσίευμα για τη συμμετοχή ΑμεΑ στις Παγκύπριες εξετάσεις δίνει απάντηση το Υπουργείο Παιδείας στην όποια τονίζει πως οι κανονισμοί προβλέπουν για τη διάθεση αριθμού υπεράριθμων θέσεων σε ποσοστό μέχρι 14% σε “ειδικές κατηγορίες”».

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Σε σχέση με σημερινό δημοσίευμα και σχετική συζήτηση, το Υπουργείο, Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) σημειώνει ότι οι Κανονισμοί σχετικά με τις εξετάσεις πρόσβασης και την εισαγωγή στα πανεπιστήμια (Κανονισμοί του 2009) προβλέπουν για τη διάθεση αριθμού υπεράριθμων θέσεων σε ποσοστό μέχρι 14% σε “ειδικές κατηγορίες”».

Στη βάση αυτής της πρόνοιας της νομοθεσίας, γίνεται και η εισήγηση στο Πανεπιστήμιο Κύπρου για την εισαγωγή υποψηφίων που μπορεί να θεωρηθεί ότι συμπεριλαμβάνονται σε ειδικές κατηγορίες, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Αυτή η πιθανή αντιμετώπιση ορισμένων περιπτώσεων, όπως προβλέπεται στους Κανονισμούς, αποτελεί νομοθεσία και όχι «γραφειοκρατία», καταλήγει το Υπουργείο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Προεδρία της Βουλής: Οδυσσέας άφησε υπονοούμενα για Χαραλαμπίδου – Απόλυτη απόρριψη Χρίστου σε Αννίτα και ΑΚΕΛ

Προεδρία της Βουλής: Οδυσσέας άφησε υπονοούμενα για Χαραλαμπίδου – Απόλυτη απόρριψη Χρίστου σε Αννίτα και ΑΚΕΛ

Τέσσερις ημέρες πριν από τις Βουλευτικές Εκλογές 2026, οι πολιτικοί αρχηγοί και εκπρόσωποι κομμάτων βρέθηκαν στο μεγάλο debate του Alpha Κύπρου, σε μια τηλεοπτική αναμέτρηση με εντάσεις, σπόντες και πολιτικά μηνύματα λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες. Η συζήτηση κινήθηκε από την οικονομία και το Κυπριακό μέχρι τις πιθανές συνεργασίες και την επόμενη Προεδρία της Βουλής.

BEST OF TOTHEMAONLINE