Υπουργός Ενέργειας: Οι χώρες της Αν. Μεσογείου μπορούν να βοηθήσουν την Ευρώπη να μειώσει την εξάρτησή της από το ρωσικό αέριο

Υπουργός Ενέργειας: Οι χώρες της Αν. Μεσογείου μπορούν να βοηθήσουν την Ευρώπη να μειώσει την εξάρτησή της από το ρωσικό αέριο

Οι χώρες της Ανατολικής Μεσογείου μπορούν να βοηθήσουν την Ευρώπη να μειώσει την εξάρτησή της από το ρωσικό φυσικό αέριο αλλά και να πετύχει τους στόχους της στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας, ανέφερε κατά την ομιλία της στο Συνέδριο του Economist, η Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας και Πρόεδρος του East Med Gas Forum, Νατάσα Πηλείδου.

Αναφέρθηκε διεξοδικά στην ενεργειακή συνεργασία Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ-Αιγύπτου στο πλαίσιο του East Med Gas Forum και μίλησε για τη δυνατότητα ανάπτυξης κοινής υποδομής μεταξύ των τριών χωρών καθώς και μιας βιώσιμης περιφερειακής αγοράς φυσικού αερίου.

Η κ. Πηλείδου αναφέρθηκε στα κοινά «πράσινα» projects της Κύπρου με την Ελλάδα, το Ισραήλ και την Αίγυπτο, όπως είναι ο EuroAsia και ο EuroAfrica Interconnector.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Σχέδιο εμπρησμών φοβούνται οι Αρχές – Συνεχίζονται οι αποκαταστάσεις στις πυρόπληκτες κοινότητες Λεμεσού

Σχέδιο εμπρησμών φοβούνται οι Αρχές – Συνεχίζονται οι αποκαταστάσεις στις πυρόπληκτες κοινότητες Λεμεσού

Τρεις ημέρες μετά την πλήρη κατάσβεση των φονικών πυρκαγιών που σάρωσαν δασικές και κατοικημένες περιοχές της επαρχίας Λεμεσού, οι προσπάθειες αποκατάστασης των ζημιών και στήριξης των πληγέντων συνεχίζονται αδιάκοπα.

BEST OF TOTHEMAONLINE