Σε εξέλιξη η προσπάθεια απελευθέρωσης του Κύπριου καπετάνιου στον Αραβικό Κόλπο

Σε εξέλιξη η προσπάθεια απελευθέρωσης του Κύπριου καπετάνιου στον Αραβικό Κόλπο

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διπλωματική διεργασία από το Υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας για την απελευθέρωση του Κύπριου καπετάνιου, μέλους του πληρώματος ενός εκ των δύο ελληνικών πλοίων, που βρίσκονται υπό κατάληψη από τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν στον Αραβικό Κόλπο.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΥΠΕΞ, Δημήτρης Δημητρίου ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι ο Κύπριος καπετάνιος του υπό πλοίου «Prudent warrıor» είναι καλά στην υγεία του και το Υπουργείο βρίσκεται από την πρώτη στιγμή σε επαφή με την σύζυγό του.

Σύμφωνα με τον κ. Δημητρίου, ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Τεχεράνη είναι σε συνεχή επαφή με το Υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν για την διαχείριση της προξενικής διάστασης του ζητήματος.

Για το θέμα, σημείωσε, πραγματοποιήθηκε χθες τηλεφωνική επικοινωνία του Υπουργού Εξωτερικών, Ιωάννη Κασουλίδη με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια. «Οι προσπάθειες του ΥΠΕΞ είναι συνεχείς και στοχεύουν στην απελευθέρωση του πλοίου και του πληρώματος», κατέληξε ο κ. Δημητρίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Είδε και τον Γκουτέρες ο ΠτΔ - Έλαβε ενημέρωση για τις επαφές της Ολγκίν στην Τουρκία

Είδε και τον Γκουτέρες ο ΠτΔ - Έλαβε ενημέρωση για τις επαφές της Ολγκίν στην Τουρκία

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης είχε σήμερα στο περιθώριο της Διάσκεψης για τους Ωκεανούς, στη Νίκαια, συνάντηση με τον ΓΓ των ΗΕ κ. Αντόνιο Γκουτέρες.