Ενημέρωσε Μπλίνκεν ο Δένδιας για κατάληψη ελληνικών πλοίων στον Κόλπο

Ενημέρωσε Μπλίνκεν ο Δένδιας για κατάληψη ελληνικών πλοίων στον Κόλπο

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε τη Δευτέρα ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τον Αμερικανό ομόλογό του Άντονι Μπλίνκεν.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας των δύο Υπουργών, ο κ. Δένδιας ενημέρωσε τον κ. Μπλίνκεν αναφορικά με τις εξελίξεις που σχετίζονται με την κατάληψη δύο πλοίων ελληνικής σημαίας από Ιρανούς στον Κόλπο.

Επιπλέον, ο κ. Δένδιας ενημέρωσε τον Αμερικανό ομόλογό του για τις πρόσφατες κλιμακούμενες ενέργειες της Τουρκίας, καθώς και για τις επισκέψεις του στα Δυτικά Βαλκάνια.

«Με τον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν συζητήσαμε τηλεφωνικώς για τις τελευταίες εξελίξεις στον Κόλπο. Επίσης, ενημέρωσα τον ομόλογό μου για την όξυνση της τουρκικής προκλητικότητας, τόσο σε ρητορικό επίπεδο, όσο και επί του πεδίου, καθώς και για τις επισκέψεις μου σε Δ. Βαλκάνια», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter o Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών.

Πηγη: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

15 χρόνια από την τραγωδία στο Μαρί – ΠτΔ: «Συγγνώμη εκ μέρους της Πολιτείας για τα λάθη που οδήγησαν στην έκρηξη»

15 χρόνια από την τραγωδία στο Μαρί – ΠτΔ: «Συγγνώμη εκ μέρους της Πολιτείας για τα λάθη που οδήγησαν στην έκρηξη»

Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται από τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, μια τραγωδία που σημάδεψε βαθιά την Κύπρο και κόστισε τη ζωή σε 13 ανθρώπους που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος. Κατά το ετήσιο μνημόσυνο των πεσόντων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης τίμησε τη μνήμη τους, υπογραμμίζοντας το χρέος της Πολιτείας να διασφαλίζει την ασφάλεια των πολιτών και ζητώντας συγγνώμη για τα λάθη και τις παραλείψεις που οδήγησαν στην τραγωδία.

BEST OF TOTHEMAONLINE