Η Ισλαμική Τζιχάντ προειδοποιεί το Ισραήλ για «πολλές εκπλήξεις τις επόμενες ώρες», αυξάνεται η ένταση στο Αλ-Άκσα.

Η Ισλαμική Τζιχάντ προειδοποιεί το Ισραήλ για «πολλές εκπλήξεις τις επόμενες ώρες», αυξάνεται η ένταση στο Αλ-Άκσα.

Στον προαύλιο χώρο του Τεμένους Αλ-Άκσα εισήλθε πλήθος θρησκευόμενων Εβραίων κρατώντας ισραηλινές σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα, αψηφώντας τις δυνάμεις της αστυνομίας .

Ο Μωχάμμαντ Σιάλαχ, ανώτατος αξιωματούχος της Ισλαμικής Τζιχάντ στη Γάζα δήλωσε ότι η οργάνωση «παρακολουθεί από κοντά τα τεκταινόμενα στην Ιερουσαλήμ» και προειδοποίησε ότι «τις επόμενες ώρες αναμένονται πολλές εκπλήξεις».

Από την άλλη πλευρά, ο αρχηγός της ισραηλινής αστυνομίας Ιακώβ Σιαμπετάι δήλωσε στο κρατικό ραδιόφωνο ότι «οι δυνάμεις ασφαλείας είναι σε θέση να αποτρέψουν επεισόδια σε όλη της επικράτεια, προκειμένου να κυλήσουν ομαλά οι σημερινοί εορτασμοί της Ημέρας της Ιερουσαλήμ».

Νωρίτερα το πρωί σημειώθηκαν εστίες έντασης μεταξύ Αράβων νεαρών διαδηλωτών και στρατιωτικών δυνάμεων στην Βηθλεέμ και πλησίον εβραϊκών εποικισμών στην βόρεια Δυτική Όχθη .

Πηγη: KYΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό σε οριακή καμπή: Νίκος Χριστοδουλίδης και Αντόνιο Γκουτέρες συναντώνται στις Βρυξέλλες - Προσπάθεια για επανεκκίνηση των συνομιλιών

Κυπριακό σε οριακή καμπή: Νίκος Χριστοδουλίδης και Αντόνιο Γκουτέρες συναντώνται στις Βρυξέλλες - Προσπάθεια για επανεκκίνηση των συνομιλιών

Σε μια χρονική συγκυρία όπου το Κυπριακό παραμένει εγκλωβισμένο σε παρατεταμένη στασιμότητα, η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδης με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες σήμερα στις Βρυξέλλες, αποκτά χαρακτήρα πέραν του τυπικού. Πρόκειται για μια πολιτική κίνηση με σαφή στόχευση: να επαναφέρει το Κυπριακό σε τροχιά ουσιαστικών διαπραγματεύσεων, σε μια περίοδο όπου το αδιέξοδο παγιώνεται και οι αποκλίσεις βαθαίνουν.

BEST OF TOTHEMAONLINE