Ρωσία: Απέλασε πέντε διπλωμάτες της Κροατίας - Aντίποινα για τη βοήθεια προς την Ουκρανία

Ρωσία: Απέλασε πέντε διπλωμάτες της Κροατίας - Aντίποινα για τη βοήθεια προς την Ουκρανία

Η Ρωσία αποφάσισε την απέλαση πέντε διπλωματικών υπαλλήλων της πρεσβείας της Κροατίας στη Μόσχα, ανακοίνωσε την Παρασκευή το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο πρεσβευτής της Κροατίας στη Μόσχα Τόμισλαβ Τσαρ κλήθηκε στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών. Σύμφωνα με μήνυμα που δημοσιεύεται στον ιστότοπο του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας «εκφράστηκε στον πρέσβη της Κροατίας η έντονη διαμαρτυρία σχετικά με τις αβάσιμες προσπάθειες των κροατικών αρχών να κατηγορήσουν τη Ρωσία για εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία και την παροχή στρατιωτικής βοήθειας από την κροατική πλευρά στο νεοναζιστικό καθεστώς του Κιέβου».

Απάντηση στην Κροατία

Επίσης τονίστηκε πως είναι απάντηση για την απόφαση της Κροατίας να μειώσει τη ρωσική διπλωματική αποστολή πριν από λίγες εβδομάδες: «Είναι απάντηση στα εχθρικά βήματα που έλαβε νωρίτερα το Ζάγκρεμπ για μείωση του μεγέθους της ρωσικής διπλωματικής αποστολής. Επιδόθηκε στον κύριο Τσαρ σημείωμα που κήρυξε πέντε υπαλλήλους της κροατικής πρεσβείας στη Μόσχα «persona non grata», τόνισε το ρωσικό ΥΠΕΞ. Το προηγούμενο διάστημα είχαν προηγηθεί ανάλογες αποφάσεις και για άλλες διπλωματικές αποστολές ευρωπαϊκών κρατών.

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

Στο ενεργειακό κόστος ως βασική πρόκληση για την Κυβέρνηση, στις προσπάθειες αξιοποίησης του φυσικού αερίου, καθώς και στις διεθνείς επαφές για προώθηση της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού, αναφέρθηκε τη Μ.Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου στο 16ο Nicosia Economic Congress, σημειώνοντας ότι θα γίνουν συζητήσεις με την ΕΝΙ και την TOTAL ούτως ώστε πριν το τέλος Απριλίου να υπάρξει συμφωνία για αξιοποίηση του κυπριακού φυσικού αερίου εντός του 2027.

BEST OF TOTHEMAONLINE