Σε εγρήγορση οι Βρυξέλλες για Ελλάδα

Σε εγρήγορση οι Βρυξέλλες για Ελλάδα

Διάγγελμα για το θέμα της Ελλάδας θα απευθύνει στις 12.45 (ώρα Βρυξελλών) ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στο οποίο σύμφωνα με κύκλους της Κομισιόν θα καλεί την ελληνική κυβέρνηση να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων άμεσα.

Στο μεταξύ, αυτήν την ώρα πραγματοποιείται διάσκεψη των προέδρων των πολιτικών ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου υπό τον πρόεδρο του σώματος Μάρτιν Σουλτς, και παρουσία του κ. Γιούνκερ, για το ζήτημα της Ελλάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, έχει ξεκινήσει επαφές με Ευρωπαίους ηγέτες, βολιδοσκοπώντας για τη δυνατότητα διενέργεια έκτακτης συνόδου κορυφής την Τετάρτη. Παραμένει, ωστόσο, άγνωστο εάν αυτό θα γίνει εφικτό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Είδε Ολγκίν ο ΠτΔ – «Έτοιμοι να αρχίσουμε να δουλεύουμε ουσιαστικά»

Είδε Ολγκίν ο ΠτΔ – «Έτοιμοι να αρχίσουμε να δουλεύουμε ουσιαστικά»

Αισιόδοξη δηλώνει η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό Μαρία Ανχελα Ολγκίν, μετά τη συνάντηση, που είχε το Σάββατο το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη. Ανέφερε σε δηλώσεις της στα ΜΜΕ ότι είναι "καλό σημάδι" το ότι θα συναντηθούν οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων την άλλη εβδομάδα μετά την απραξία και επανέλαβε ότι είναι ενθαρρυμένη από τη συνάντηση που είχε με τους νέους στο Αμμάν πριν από μερικές εβδομάδες.