Μείωση χρέωσης για Υποχρεώσεις Δημόσιας Ωφέλειας στους λογαριασμούς ΑΗΚ - Ποιους αφορά

Μείωση χρέωσης για Υποχρεώσεις Δημόσιας Ωφέλειας στους λογαριασμούς ΑΗΚ - Ποιους αφορά

Τη μείωση της χρέωσης για Υποχρεώσεις Δημόσιας Ωφέλειας (Υ.Δ.Ω.) στους λογαριασμούς της ΑΗΚ για συγκεκριμένες κατηγορίες ευάλωτων πελατών ενέκρινε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας Κύπρου (ΡΑΕΚ), ύστερα από σχετική μελέτη και εισήγηση της Αρχής Ηλεκτρισμού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΗΚ, η αναθεωρημένη χρέωση Υ.Δ.Ω., από €0,00044/kWh σε €0,00035/kWh, θα εφαρμοστεί στους λογαριασμούς των καταναλωτών με μηνιαία καταμέτρηση των οποίων οι ενδείξεις των μετρητών θα αρχίσουν να καταγράφονται από το τέλος του μηνός Ιουνίου 2022 και των καταναλωτών με διμηνιαία καταμέτρηση των οποίων οι ενδείξεις των μετρητών θα αρχίσουν να καταγράφονται από την 1η Ιουνίου 2022.

Η χρέωση για Υ.Δ.Ω. εφαρμόζεται με βάση τη σχετική Νομοθεσία, σύμφωνα με την οποία ο αρμόδιος Υπουργός Ενέργειας εξάσκησε το δικαίωμα που του παρέχεται, μετά από διαβούλευση με τη ΡΑΕΚ, να επιβάλλει στους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας μειωμένη τιμή χρέωσης ανά καταναλωθείσα μονάδα, σε συγκεκριμένες κατηγορίες ευάλωτων καταναλωτών.

Τα άτομα που δικαιούνται να υποβάλουν αίτηση στην ΑΗΚ για να ενταχθούν στην ειδική διατίμηση με κώδικα 08, η οποία είναι κατά 20% περίπου πιο φθηνή από τη συνήθη οικιακή διατίμηση, είναι αυτά που ανήκουν σε κατηγορίες ευάλωτων πελατών και συγκεκριμένα πολύτεκνες και πενταμελείς οικογένειες με 3 εξαρτώμενα παιδιά και πάνω με βάση καθορισμένα εισοδηματικά κριτήρια (ετήσιο μεικτό οικογενειακό εισόδημα μέχρι €51.258. Αυτό αυξάνεται κλιμακωτά κατά €5.126 για κάθε επιπρόσθετο παιδί πέραν των τεσσάρων).

Επίσης αφορά λήπτες Δημοσίου Βοηθήματος, δικαιούχους ΕΕΕ, λήπτες Επιδόματος Βαριάς Κινητικής Αναπηρίας, λήπτες Επιδόματος Φροντίδας σε Τετραπληγικά Άτομα και λήπτες Επιδόματος Φροντίδας σε Παραπληγικά Άτομα, καθώς και άτομα που πάσχουν από πολλαπλή σκλήρυνση και είναι εγγεγραμμένα μέλη στον Παγκύπριο Σύνδεσμο Πολλαπλής Σκλήρυνσης, αλλά και αιμοκαθαιρόμενους νεφροπαθείς οι οποίοι λαμβάνουν Επίδομα Διακίνησης

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ενημέρωσε τον Σάντσεθ για τις εξελίξεις στο Κυπριακό ο Χριστοδουλίδης – Τι συζήτησαν για  την κυπριακή προεδρία το 2026

Ενημέρωσε τον Σάντσεθ για τις εξελίξεις στο Κυπριακό ο Χριστοδουλίδης – Τι συζήτησαν για την κυπριακή προεδρία το 2026

Με τον Πρωθυπουργό της Ισπανίας Πέδρο Σάντσιεθ συναντήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στη Μαδρίτη.

BEST OF TOTHEMAONLINE