Επίσκεψη εργασίας ΥΠΕΞ στην Πράγα ενόψει Τσεχικής Προεδρίας ΕΕ

Επίσκεψη εργασίας ΥΠΕΞ στην Πράγα ενόψει Τσεχικής Προεδρίας ΕΕ

Επίσκεψη εργασίας ΥΠΕΞ στην Πράγα ενόψει της Τσεχικής Προεδρίας της ΕΕ το δεύτερο εξάμηνο του 2022 πραγματοποιεί σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών, Δημήτρης Δημητρίου, ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter πως ο κ. Κασουλλιδης θα έχει συναντήσεις με τον Τσέχο ΥΠΕΞ, Γιαν Λιπάβσκι, και τον Τσέχο Υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Μίκουλας Μπεκ.

Πρόσθεσε πως η επίσκεψη πραγματοποιείται σε μια έγκαιρη χρονική συγκυρία, ενόψει της προσεχούς Τσεχικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

Ο κ. Δημητρίου έχει δηλώσει στο ΚΥΠΕ πως κατά τις επαφές του ο Υπουργός Εξωτερικών θα συζητήσει θέματα που αφορούν την επικείμενη Τσεχική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ και τις προτεραιότητές της, τρέχουσες εξελίξεις σε διεθνές και περιφερειακό επίπεδο, ενώ παράλληλα θα ενημερώσει σε σχέση με τον τρόπο που η Λευκωσία αντιλαμβάνεται τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό, μέσω της εφαρμογής των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ).

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Κοινή συνάντηση με Τ/κ ηγέτη θα προτείνει η Ε/κ πλευρά - Ελπίζω να υπάρξει θετική ανταπόκριση

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Κοινή συνάντηση με Τ/κ ηγέτη θα προτείνει η Ε/κ πλευρά - Ελπίζω να υπάρξει θετική ανταπόκριση

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης είπε την Τρίτη ότι θα προτείνει κοινή συνάντηση με τον Τ/κ ηγέτη για την ερχόμενη εβδομάδα, εκφράζοντας την ελπίδα να υπάρξει θετική ανταπόκριση.