Σύσκεψη για μέτρα άμβλυνσης και αντιμετώπισης της διεθνούς κρίσης, συγκαλεί ο Πρόεδρος

Σύσκεψη για μέτρα άμβλυνσης και αντιμετώπισης της διεθνούς κρίσης, συγκαλεί ο Πρόεδρος

Σύσκεψη στην παρουσία των καθ’ ύλην αρμόδιων Υπουργών, προκειμένου να μελετηθούν μέτρα άμβλυνσης ή/και αντιμετώπισης των συνεπειών της νέας διεθνούς κρίσης, συγκάλεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας την ερχόμενη Παρασκευή, στις 11 το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Σε γραπτή του δήλωση, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος, αναφέρει ότι η Κυβέρνηση κατανοεί το ενδιαφέρον και τις εισηγήσεις είτε των κομμάτων είτε των κοινωνικών εταίρων, για τα φαινόμενα που παρακολουθούμε ως αποτέλεσμα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης που οφείλεται στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και τις αναμενόμενες και συνακόλουθες συνέπειες των κυρώσεων που λαμβάνονται εναντίον της Ρωσίας.

«Πρόκειται για μία νέα παγκόσμια οικονομική κρίση την οποία καλείται να αντιμετωπίσει το σύνολο των κρατών», σημειώνει, προσθέτοντας ότι «για άλλη μία φορά, η Κύπρος δέχεται το βάρος των συνεπειών, τις οποίες στο μέτρο των δυνατοτήτων της κυπριακής οικονομίας καλείται να αντιμετωπίσει».

«Με πλήρες αίσθημα ευθύνης και πάντα στη βάση των οικονομικών δεδομένων του κράτους, η Κυβέρνηση έχει, ήδη, υιοθετήσει αλλά και θέλει να διαβεβαιώσει τον κυπριακό λαό ότι θα συνεχίσει να υιοθετεί σειρά μέτρων προς άμβλυνση των συνεπειών», επισημαίνει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Γι' αυτό τον σκοπό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει συγκαλέσει την ερχόμενη Παρασκευή, στις 11 το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο, σύσκεψη στην παρουσία των καθ’ ύλην αρμόδιων Υπουργών, προκειμένου να μελετηθούν μέτρα άμβλυνσης ή/και αντιμετώπισης των συνεπειών της νέας διεθνούς κρίσης, αναφέρει ο κ. Πελεκάνος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τα είπαν τηλεφωνικώς ΠτΔ - Μητσοτάκης: Στο επίκεντρο η συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Ερντογάν

Τα είπαν τηλεφωνικώς ΠτΔ - Μητσοτάκης: Στο επίκεντρο η συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Ερντογάν

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης είχε σήμερα το μεσημέρι τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, στο πλαίσιο του διαρκούς συντονισμού Λευκωσίας και Αθήνας για την επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό από το σημείο που είχαν διακοπεί  στο Κραν Μοντανά, όπως επίσης και της διατήρησης της περιφερειακής σταθερότητας.

BEST OF TOTHEMAONLINE