Παραμένει υποχρεωτική η μάσκα στα κυπριακά αεροδρόμια - Θα εξετάζει το ζήτημα η Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή

Παραμένει υποχρεωτική η μάσκα στα κυπριακά αεροδρόμια - Θα εξετάζει το ζήτημα η Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή

Η χρήση μάσκας στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου παραμένει υποχρεωτική αφού βρίσκεται ακόμη σε ισχύ σχετικό πρωτόκολλο του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline, οι αναφορές για κατάργηση της μάσκας σε αεροδρόμια και πτήσεις εντός ΕΕ πρόκειται για σύσταση από τον ECDC, ως εκ τούτου το κάθε κράτος μέλος θα αποφασίσει κατά πόσο θα την υιοθετήσει.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το θέμα θα εξεταστεί εντός των επόμενων εβδομάδων από τη Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή.

Η χρήση μάσκας σε πτήσεις εξαρτάται από την πολιτική των αεροπορικών εταιρειών.

Υπενθυμίζεται ότι τη χαλάρωση των υγειονομικών μέτρων και πιο συγκεκριμένα της χρήσης μάσκας, τόσο στα αεροδρόμια όσο και κατά τη διάρκεια της πτήσης, συστήνουν το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA).

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ξεκαθαρίζει ο Αρχιεπίσκοπος: Εκτός ατζέντας της Συνόδου ο Τυχικός – «Δεν υπάρχει καν σκέψη παύσης»

Ξεκαθαρίζει ο Αρχιεπίσκοπος: Εκτός ατζέντας της Συνόδου ο Τυχικός – «Δεν υπάρχει καν σκέψη παύσης»

Σαφές μήνυμα ότι το θέμα του Επισκόπου Τυχικού δεν θα απασχολήσει την επόμενη συνεδρία της Ιεράς Συνόδου στις 23 Ιουνίου έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος, απορρίπτοντας παράλληλα τα περί άδικης δίκης που προβάλλουν υποστηρικτές του.

BEST OF TOTHEMAONLINE