Έξι συλλήψεις έξω από το «προεδρικό» στα κατεχόμενα σε εκδήλωση διαμαρτυρίας

Έξι συλλήψεις έξω από το «προεδρικό» στα κατεχόμενα σε εκδήλωση διαμαρτυρίας

Σε αυθόρμητη – σοκ εκδήλωση διαμαρτυρίας κατήλθε στα κατεχόμενα η ένωση ζωοπαραγωγών και εκτροφέων (κτηνοτρόφοι) τόσο έξω από το «προεδρικό» όσο και έξω από την «κυπριακή εταιρεία γαλακτοκομικής βιομηχανίας». Έξι άτομα συνελήφθηκαν, μεταξύ τους είναι και ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων, Μουσταφά Ναιμογλουλαρί. Και στα δύο σημεία, οι διαμαρτυρόμενοι κτηνοτρόφοι ήθελαν να ρίξουν κοπριά που έφεραν σε σακιά με τα αγροτικά τους οχήματα.

Οι 6 οδηγήθηκαν στο «αρχηγείο αστυνομίας» και μετά από λίγη ώρα αφέθηκαν ελεύθεροι. Βγαίνοντας από το κτίριο, ο κ. Ναϊμογλουλαρί δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «συνεχίζουμε την διαμαρτυρία».

Οι 4 από τους 6 συνελήφθησαν στο «προεδρικό» και οι άλλοι 2 στο κτίριο της «εταιρείας γαλακτοκομικής βιομηχανίας» με την κατηγορία πως ρίχνοντας την κοπριά στον δρόμο προκάλεσαν ανησυχία και οχληρία.

Η σύλληψη του Μουσταφά Ναϊμογλουλαρί έγινε ενώ δημοσιογράφοι μετέδιδαν ζωντανά σε ιστοσελίδες και ΜΚΔ τα όσα γινόνταν έξω από το «προεδρικό». Το αγροτικό όχημα με την κοπριά δεν είχε πλησιάσει την εξωτερική καγκελόπορτα του «προεδρικού», η οποία ήταν κλειστή. Στο χώρο βρισκόταν «αστυνομικοί».

Την έναρξη εκδηλώσεων διαμαρτυρίας είχε προαναγγείλει σήμερα ο κ. Ναϊμογλουλαρί με δηλώσεις του στο τ/κ «πρακτορείο ειδήσεων» λέγοντας ότι δεν έχουν συνομιλητή για να λύσουν τα προβλήματά τους και σημείωσε ότι το μεγαλύτερο είναι η αύξηση και πάλι στις ζωοτροφές. «Ανά πάσα στιγμή τα πάντα μπορεί να συμβούν», είπε και μετά από λίγη ώρα κτηνοτρόφοι βρέθηκαν μπροστά στο «προεδρικό» και την «εταιρεία γαλακτοκομικών προϊόντων».

Ανακοίνωσε δε ότι από εβδομάδας θα προβούν σε ευρύτερες κινητοποιήσεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Παρέμβαση ΠτΔ για το αρδευτικό - Αναστέλλεται κινητοποίηση, αναζητείται άμεση λύση

Παρέμβαση ΠτΔ για το αρδευτικό - Αναστέλλεται κινητοποίηση, αναζητείται άμεση λύση

Έπειτα από παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας και τη συνεργασία του Υπουργού Γεωργίας, του Επιτρόπου Περιβάλλοντος και της Διευθύντριας του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων, αναστέλλεται η προγραμματισμένη για την Κυριακή κινητοποίηση για το σοβαρό αρδευτικό πρόβλημα της Κοιλάδας Χρυσοχούς, σύμφωνα με ανακοίνωση εκ μέρους των αρδευτών από τον κ. Νέστορα Μιχαήλ.

BEST OF TOTHEMAONLINE