ΙΑΕ: Με περισσότερο πετρέλαιο και πιο αργή ζήτηση ο κόσμος μπορεί να αντιμετωπίσει τις ρωσικές απώλειες

ΙΑΕ: Με περισσότερο πετρέλαιο και πιο αργή ζήτηση ο κόσμος μπορεί να αντιμετωπίσει τις ρωσικές απώλειες

Η χαμηλότερη παραγωγή από τη Ρωσία λόγω των επιπτώσεων από την εισβολή της στην Ουκρανία δεν θα αφήσει τον κόσμο σε έλλειψη πετρελαίου, δήλωσε ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (IEA) την Πέμπτη, καθώς η προσφορά αυξάνεται αλλού και τα κινεζικά lockdown περιορίζουν τη ζήτηση.

«Με την πάροδο του χρόνου, η σταθερή αύξηση του όγκου από τον OPEC+ και τις ΗΠΑ, μαζί με την επιβράδυνση της αύξησης της ζήτησης, αναμένεται να αποτρέψουν το οξύ έλλειμμα εφοδιασμού εν μέσω επιδείνωσης της ρωσικής διακοπής του εφοδιασμού», ανέφερε ο IEA στη μηνιαία έκθεσή του για το πετρέλαιο, όπως μεταδίδει το Reuters.

Οι επιβραδύνσεις των εξαγωγών προϊόντων και η πτώση της εγχώριας ζήτησης μετά τις κυρώσεις, σημαίνει ότι έκλεισαν περίπου ένα εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως (bpd) ρωσικού πετρελαίου τον περασμένο μήνα - περίπου μισό εκατομμύριο bpd λιγότερο από την πρόβλεψη της υπηρεσίας με έδρα το Παρίσι τον περασμένο μήνα.

Ο IEA βλέπει αυτό το ποσοστό να αυξάνεται σε 1,6 εκατομμύρια bpd τον Μάιο, στη συνέχεια σε 2 εκατομμύρια τον Ιούνιο και σχεδόν 3 εκατομμύρια από τον Ιούλιο και μετά, εάν οι κυρώσεις αποτρέψουν την περαιτέρω αγορά ή επέκταση.

Ωστόσο, οι ρωσικές εξαγωγές ανέκαμψαν τον Απρίλιο κατά 620.000 bpd από τον προηγούμενο μήνα σε 8,1 εκατομμύρια bpd, δήλωσε ο IEA, πίσω στον μέσο όρο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου, καθώς η ρωσική προμήθεια απομακρύνεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη κυρίως προς την Ινδία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ για αναζωογόνηση πυρόπληκτων περιοχών: «Χρειάζονται σχολεία, πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας και θέσεις εργασίας»

ΠτΔ για αναζωογόνηση πυρόπληκτων περιοχών: «Χρειάζονται σχολεία, πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας και θέσεις εργασίας»

Η δωρεά του Ιδρύματος της Coca-Cola ΗΒC ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ προς το Ινστιτούτο MountMed για την υλοποίηση του προγράμματος αναζωογόνησης των πυρόπληκτων περιοχών της ορεινής Λεμεσού είναι ενισχυτική των δράσεων της πολιτείας και των κοινοτήτων και στοχεύει στη διαμόρφωση μιας νέας, βιώσιμης προοπτικής για την ευρύτερη περιοχή με σεβασμό στον άνθρωπο και τις τοπικές κοινωνίες, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE