Οργή και καχυποψία στην Άγκυρα για το ισραηλινό αντι-αεροπορικό σύστημα στην Κύπρο
Η τουρκική αρθρογραφία για την ανάπτυξη του ισραηλινού συστήματος Barak MX στην Κυπριακή Δημοκρατία κινείται σε τόνους καταγγελτικούς και δραματικούς.
Συγκεκριμένα όπως καταγγέλλουν, από τους 18 δασοπυροσβέστες που προσλήφθηκαν για το δασικό σταθμό της Παναγιάς μόνο οι 4 κατάγονται από κοινότητες της περιοχής, ενώ οι υπόλοιποι προέρχονται από πιο μακρινές περιοχές. Να σημειωθεί ότι ένα από τα βασικά κριτήρια για την πρόσληψη ήταν η απόσταση από τον χώρο διαμονής τους.
«Συνολικά, το τελευταίο διάστημα προσλήφθηκαν 100 δασοπυροσβέστες»
Σύμφωνα με τον ALPHA, υποστηρίζεται ότι ορισμένοι υποψήφιοι ενδεχομένως να παρουσίασαν αποδεικτικά στοιχεία «μαϊμού» για να μπορέσουν να προσληφθούν και να πάρουν περισσότερα μόρια, αλλά και ότι υπήρξαν κομματικές παρεμβάσεις.
«Ο διευθυντής του Τμήματος Δασών Χαράλαμπος Αλεξάνδρου, διευκρίνισε ότι όλοι οι προσκληθέντες πέτυχαν περισσότερα μόρια από αυτούς που δεν προσλήφθηκαν πριν από την προφορική εξέταση, η οποία αποτελούσε το 30% του βαθμού επιτυχίας»
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις