Έρχεται νέο κύμα σκόνης στην ατμόσφαιρα - Οι πρώτες προβλέψεις για το καλοκαίρι στην Κύπρο

Έρχεται νέο κύμα σκόνης στην ατμόσφαιρα - Οι πρώτες προβλέψεις για το καλοκαίρι στην Κύπρο

Στις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν το ερχόμενο καλοκαίρι αλλά και τη σκόνη που έρχεται, αναφέρθηκε ο Διευθυντής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Κλεάνθης Νικολαΐδης.

Ο κ. Νικολαίδης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Alpha καλημέρα» και είπε πως «γενικά ο καιρός θα ξεκινά κυρίως αίθριος ενώ αύριο Τετάρτη είναι πιθανό να έχουμε και τοπική καταιγίδα. Πέμπτη-Παρασκευή με τοπικά αυξημένες νεφώσεις που δεν αναμένεται να δημιουργήσουν πρόβλημα.

Η θερμοκρασία θα είναι κοντά στις κανονικές τιμές. Την Παρασκευή έρχεται η σκόνη στην ατμόσφαιρα. Ενδεχόμενα προς τη Δευτέρα-Τρίτη να φύγει. Ίσως οι εκδηλώσεις της σκόνης την Κυριακή σε ανοιχτούς χώρους να είναι κάπως προβληματικές, θα δούμε όμως»

Καταληκτικά ανέφερε ότι «θερμό καλοκαίρι μακρύ θα έχουμε στην Κύπρο. Με θερμοκρασίες Ιούλιο και Αύγουστο πάνω από 38. Υπάρχει και το πρόβλημα του δείκτη δυσφορίας. Είναι συνδυασμός της σχετικής υγρασίας και της θερμοκρασίας. Είναι κάτι το οποίο συνδέεται με τη φυσική μας ικανότητα».

Δείτε το βίντεο 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ πριν τη Σύνοδο Κορυφής: «Είναι ώρα των αποφάσεων - Σημαντικές οι αναφορές στη βάση λύσης του Κυπριακού»

ΠτΔ πριν τη Σύνοδο Κορυφής: «Είναι ώρα των αποφάσεων - Σημαντικές οι αναφορές στη βάση λύσης του Κυπριακού»

Προσερχόμενος την Πέμπτη το πρωί στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πριν την ανάληψη της Κυπριακής Προεδρίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι «είναι η ώρα των αποφάσεων σε όλα τα θέματα", σημειώνοντας πως  το θέμα της Ουκρανίας είναι αυτό που θα κυριαρχήσει. Εξέφρασε ακόμη την ελπίδα ότι "απόψε θα βγούμε ακόμα πιο ενωμένοι».