Ήταν η «αδελφή» του σχολείου και τον παρενοχλούσαν σεξουαλικά – Αν ήταν δικό σας παιδί τι θα κάνατε;

Ήταν η «αδελφή» του σχολείου και τον παρενοχλούσαν σεξουαλικά – Αν ήταν δικό σας παιδί τι θα κάνατε;

Όταν ακούω τέτοιες αληθινές ιστορίες ανθρώπων που πραγματικά υπέφεραν στην ζωή τους γι' αυτό που είναι εξοργίζομαι και ειδικά όταν πρόκειται για το λεγόμενο bullying σε μικρά παιδάκια.

Ο Μάριος Βαλαβανίδης είναι ένα τέτοιο παιδί όπου στην παιδική του ηλικία υπήρξε θύμα εκφοβισμού και μάλιστα σε σημείο που αποφάσισε στο τέλος του Γυμνασίου να σταματήσει από το σχολείο, να το παρατήσει γιατί δεν άντεχε άλλο η ψυχούλα του με αυτά τα οποία περνούσε καθημερινά. Μας εξιστορεί τον δικό του Γολγοθά. 

«Καιρό μετά από τον θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη το φίλο του αδερφού μου αποφάσισα να μιλήσω δημόσια για την δική μου προσωπική ιστορία. Δεν έχει να κάνει με το ότι δεν τον είχα δει από κοντά ποτέ, αλλά έτσι τον νιώθω. Οι μνήμες μου ξυπνάνε κάθε μέρα και τα φαντάσματα που είχα πίσω που τώρα τα έχω και πάλι εδώ δίπλα μου. Εικόνες, λέξεις, σκηνές από τον σχολικό εκφοβισμό που πέρασα κι εγώ σαν διαφορετικό παιδί.  

Όλα ξεκίνησαν στην τρίτη δημοτικού, εκεί που τα πρώτα ψέματα των συμμαθητών μου για εμένα με έφερνε πάντα προς τιμωρία. Δεν μιλούσα όμως αλλά και να μίλαγα ποιος θα πίστευε τον ένα από τα τριανταένα παιδιά; Κανείς! Ήμουν πάντα μόνος, μόνος σε σχολικές εκδρομές, μόνος στην τάξη, μόνος στο θρανίο. Πέμπτη δημοτικού με σπρώχνουν από τις σκάλες του σχολίου, πάλι καλά από τα τρία τελευταία σκαλιά και δεν έπαθα τίποτα, εξωτερικά πάντα γιατί εσωτερικά αιμορραγούσα. Σταγόνα - σταγόνα έχανα την δύναμη της ψυχής μου, αλλά πάντα στο τέλος πάλι ήμουν όρθιος.  

Διαβάστε εδώ τη συνέχεια της τραγικής ιστορίας…

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Live: Φλέγεται η Μέση Ανατολή - Κανένα ίχνος αποκλιμάκωσης στη σύγκρουση Ισραήλ και Ιράν

Live: Φλέγεται η Μέση Ανατολή - Κανένα ίχνος αποκλιμάκωσης στη σύγκρουση Ισραήλ και Ιράν

Κλιμακώνεται η σύγκρουση ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν. Τελ Αβίβ και Τεχεράνη ανταλλάσσουν επιθέσεις. Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι οι ιρανικές επιθέσεις έχουν σκοτώσει 13 ανθρώπους και έχουν προκαλέσει τον τραυματισμό άλλων 380, ωστόσο σε αυτόν τον αριθμό δεν έχουν προστεθεί οι τραυματίες από τα πλήγματα που έγιναν το βράδυ της Κυριακής. Τουλάχιστον 224 είναι οι νεκροί και 1.277 οι τραυματίες στο Ιράν από τις ισραηλινές επιθέσεις, σύμφωνα με το ιρανικό υπουργείο Υγείας. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και 20 παιδιά. Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις:

BEST OF TOTHEMAONLINE