ΕΚΥΣΥ: Συνέχιση του αγώνα για βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των ηλικιωμένων

ΕΚΥΣΥ: Συνέχιση του αγώνα για βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των ηλικιωμένων

Τη διαβεβαίωση ότι θα συνεχίσει τον οργανωμένο αγώνα, για τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων, ούτως ώστε όλοι οι συνταξιούχοι να έχουν αξιοπρεπή διαβίωση και να τυγχάνουν σεβασμού από την κυβέρνηση, εκφράζει εκ νέου η Ένωση Κυπρίων Συνταξιούχων (ΕΚΥΣΥ).

Σε ανακοίνωσή της, με αφορμή τη γιορτή της Μάνας η οποία έχει καθιερωθεί να τιμάται κάθε δεύτερη Κυριακή του Μάη, η ΕΚΥΣΥ αναφέρει ότι παρόλη την βελτίωση που έχει γίνει στο σχέδιο ενίσχυσης των συνταξιούχων, δυστυχώς, οι γυναίκες επηρεάζονται σημαντικά με το πέναλτι 12%, που επιβάλλεται όταν συνταξιοδοτηθούν στο 63ον έτος της ηλικίας τους.

Διαμηνύει ότι θα αγωνιστεί μέχρι την κατάργηση του, ενώ αναφέρει ότι πρέπει να βελτιωθεί το επίδομα μάνας και το πασχαλινό επίδομα και στον υπολογισμό του να λαμβάνονται υπόψη τα κριτήρια που ίσχυαν πριν από τις διαφοροποιήσεις και περικοπές.

Εξάλλου, σημειώνει ότι «αυτή την περίοδο, λόγω της ακρίβειας που είναι στα ύψη, επιβάλλεται η παραχώρηση αντισταθμιστικών παροχών στους συνταξιούχους, ώστε να αντιμετωπιστεί το αυξημένο κόστος διαβίωσης και η πρόσθετη ανάγκη, για κάλυψη του μεγάλου κόστους που παρατηρείται ενόψει των αυξημένων τιμών στον ηλεκτρισμό, στα καύσιμα, στο γκάζι και σε όλα ανεξαίρετα τα είδη πρώτης ανάγκης που χρειάζονται καθημερινά οι συνταξιούχοι για την επιβίωσή τους».

 ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνάντηση με γεωπολιτικό βάρος στη Νέα Υόρκη – Τι συζήτησαν Χριστοδουλίδης και Βασιλιάς της Ιορδανίας

Συνάντηση με γεωπολιτικό βάρος στη Νέα Υόρκη – Τι συζήτησαν Χριστοδουλίδης και Βασιλιάς της Ιορδανίας

Οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, η περαιτέρω εμβάθυνση των εξαιρετικών σχέσεων Κύπρου και Ιορδανίας, η ενίσχυση της περιφερειακής συνεργασίας και των σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ιορδανίας, καθώς και οι εξελίξεις στο Κυπριακό, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης με τον Βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλλα Β΄, στο περιθώριο της 81ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη.

BEST OF TOTHEMAONLINE