Τοποθέτηση ΥΠΕΣ για το ενδεχόμενο ολικής άρσης του Αμερικανικού εμπάργκο έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας

Τοποθέτηση ΥΠΕΣ για το ενδεχόμενο ολικής άρσης του Αμερικανικού εμπάργκο έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας

Για το θέμα της ενδεχόμενης ολικής άρσης του αμερικανικού εμπάργκο όπλων που ισχύει έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας, έγινε αναφορά σε δύο χωριστές έννοιες.

Πρώτον, η θεσμική διαδικασία προς εξέταση του θέματος πρόκειται να ξεκινήσει, χωρίς βεβαίως να προκαταλαμβάνεται το αποτέλεσμα των εσωτερικών διαδικασιών των ΗΠΑ.

Δεύτερον, το Υπουργείο Εξωτερικών εκτιμά ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει πλέον εκπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις του νόμου “Eastern Mediterranean Security and Energy Partnership Act of 2019” που ψήφισε το Αμερικανικό Κογκρέσο ύστερα από πρόταση των γερουσιαστών Menendez και Rubio, επομένως προσδοκεί σε αίσια κατάληξη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Επιστολές Έρχιουρμαν σε Γκουτέρες, φον ντερ Λάιεν και Μπαρτσελόνα – Τι καταγγέλλει

Επιστολές Έρχιουρμαν σε Γκουτέρες, φον ντερ Λάιεν και Μπαρτσελόνα – Τι καταγγέλλει

Τρεις χωριστές επιστολές στον ΓΓ των ΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον Πρόεδρο της ποδοσφαιρικής ομάδας Μπαρτσελόνα, Ζοάν Λαπόρτα, έστειλε ο Τ/κ ηγέτης, Τουφάν Έρχιουρμαν για τις πρόσφατες εντεινόμενες προσπάθειες «παρακώλυσης από την ε/κ πλευρά εναντίον των Τουρκοκυπρίων σε διπλωματικό, πολιτιστικό και αθλητικό τομέα».

BEST OF TOTHEMAONLINE