Υφυπουργός: Iδανική ευκαιρία προώθησης του θαλάσσιου τουρισμού η ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδας-Κύπρου

Υφυπουργός: Iδανική ευκαιρία προώθησης του θαλάσσιου τουρισμού η ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδας-Κύπρου

Τις μεγάλες δυνατότητες προώθησης του θαλάσσιου τουρισμού Ελλάδας και Κύπρου που διανοίγει η έναρξη της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των δύο χωρών, στις 19 Ιουνίου, ανέδειξε ο Υφυπουργός Ναυτιλίας της Κύπρου Βασίλης Δημητριάδης, σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησε σήμερα, στην Πρεσβεία της Κύπρου στην Αθήνα.

Ο κ. Δημητριάδης σημείωσε ότι η ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδας και Κύπρου, μετά από 22 χρόνια, θα αποτελέσει μια ιδανική ευκαιρία για τον θαλάσσιο τουρισμό των δύο χωρών. Όπως σημείωσε, η κυπριακή πλευρά κατάφερε να ενεργοποιήσει τη γραμμή, ενώ παράλληλα εκτίμησε ότι το συγκεκριμένο εγχείρημα θα αγκαλιαστεί από τον κόσμο.

«Μη ξεχνάμε ότι είναι πολλοί Ελλαδίτες που θέλουν να επισκεφτούν τους συγγενείς τους που ζουν στην Κύπρο και μιλάμε για πάνω από 50.000 άτομα», ανέφερε.

Τα δρομολόγια θα διενεργούνται από το πλοίο τύπου ropax M/V DALEELA σημαίας Κύπρου, μεταφορικής ικανότητας 400 ατόμων και 100 οχημάτων, το οποίο διαχειρίζεται η εταιρεία Scandro Holding LTD.

Η γραμμή είναι εποχική και επιδοτούμενη από την κυπριακή κυβέρνηση για τα επόμενα τρία χρόνια με το ποσό των 16,5 εκατ. ευρώ, μετά από διαπραγμάτευση και έγκριση από την ΕΕ.

Το πρώτο δρομολόγιο θα αναχωρήσει την Κυριακή 19 Ιουνίου, στις 12 το μεσημέρι, από τη Λεμεσό και θα καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά στις 6 το απόγευμα της Δευτέρας 20 Ιουνίου.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, τον Ιούνιο θα πραγματοποιηθούν τέσσερα δρομολόγια, τον Ιούλιο οκτώ, τον Αύγουστο επτά και τον Σεπτέμβριο τρία, μετ’ επιστροφής.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Άνευ προηγουμένου η εξαιρετική συνεργασία ανάμεσα σε Κύπρο και ΗΠΑ

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Άνευ προηγουμένου η εξαιρετική συνεργασία ανάμεσα σε Κύπρο και ΗΠΑ

Στη συνεχώς αναπτυσσόμενη στρατηγική σχέση ανάμεσα σε Κύπρο και ΗΠΑ αναφέρθηκε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, μιλώντας στη δεξίωση της Πρεσβείας των ΗΠΑ, στη Λευκωσία, με την ευκαιρία της 250ης επετείου από την Ανεξαρτησία των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.