Παράνομο το «τέλος αλλαγής καυσίμων», λέει ο «υπουργός δημοσιονομικών» στα κατεχόμενα

Παράνομο το «τέλος αλλαγής καυσίμων», λέει ο «υπουργός δημοσιονομικών» στα κατεχόμενα

Αποτελεί διάπραξη αδικήματος κατά του «νόμου» η επανάληψη της επιβολής φορολογίας στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος με την ονομασία «τέλος αλλαγής καυσίμων» που προκάλεσε έντονες συζητήσεις, δήλωσε ο «υπουργός δημοσιονομικών», Ολγκούν Αμτζιάογλου.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρει ότι ο κ. Αμτζιάογλου ανέφερε ότι τα προβλήματα που υπάρχουν στην «αρχή ηλεκτρισμού» αφορούν την διοίκηση. Υπενθύμισε ότι το εν λόγω τέλος είχε περάσει από το «υπουργικό συμβούλιο» στις 22 Φεβρουαρίου με εισήγηση από τον τότε «υπουργό δημοσιονομικών», Σουνάτ Ατούν κατόπιν πρότασης από ειδικούς.

Σχολιάζοντας την δήλωση Αμτζιάογλου, ο «βουλευτής» του ΡΤΚ, Ντεβρίμ Μπαρτσίν ανέφερε: «Όποιος διαβάζει αυτή την δήλωση νομίζει ότι άλλος είναι ο υπουργός δημοσιονομικών. Όμως, αυτό έγινε η νέα μόδα πλέον. Να μιλάς σαν να είσαι αντιπολίτευση και να παραπονιέσαι, ενώ είσαι κυβέρνηση. Αφού είναι αδίκημα, κάντε αυτό που πρέπει ενάντια σε αυτούς που διέπραξαν το αδίκημα».

Μιλώντας σήμερα το πρωί στον «Μπαϊράκ», ο κ. Αμτζιάογλου δήλωσε ότι θα καταθέσει πρόταση στο «υπουργικό συμβούλιο» για άρση του «τέλους αλλαγής καυσίμων» για τον μήνα Απρίλιο, σημειώνοντας ότι το διοικητικό συμβούλιο της «αρχής ηλεκτρισμού» έχει ήδη προβεί στην απαραίτητη τροποποίηση. Εργάζονται, πρόσθεσε, για να υπάρχει και στους λογαριασμούς του Απριλίου μια μείωση στις χρεώσεις παρόμοια με εκείνη που ίσχυσε τον Μάρτιο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ στο συνέδριο ΕΛΚ: Η ΕΕ να ασκήσει ενωτική δύναμη στο εσωτερικό καθώς η Κύπρος μένει διαιρεμένη

ΠτΔ στο συνέδριο ΕΛΚ: Η ΕΕ να ασκήσει ενωτική δύναμη στο εσωτερικό καθώς η Κύπρος μένει διαιρεμένη

Η ΕΕ θα πρέπει να ασκήσει την ενωτική της δύναμη και στο εσωτερικό της, καθώς στην ένωση των 27 ένα κράτος μέλος, η Κύπρος, παραμένει διαιρεμένη από την τουρκική κατοχή, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης στην παρέμβαση του κατά τη δεύτερη ημέρα του κογκρέσου του ΕΛΚ στη Βαλένθια της Ισπανίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE