Σόιμπλε: Στο 50-50 οι πιθανότητες συμφωνίας

Σόιμπλε: Στο 50-50 οι πιθανότητες συμφωνίας

Στο 50% υπολόγισε τις πιθανότητες να επιτευχθεί συμφωνία της Ελλάδας με τους θεσμούς σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να υλοποιηθούν, ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και επισήμανε ότι η Ελλάδα γνωρίζει τα πλεονεκτήματα της παραμονής στην Ευρωζώνη.

"Δεν ξέρω ποια θα είναι η έκβαση, είναι 50-50", δήλωσε ο κ. Σόιμπλε, νωρίτερα σήμερα από τη Φρανκφούρτη, αναφερόμενος στις πιθανότητες συμφωνίας, και τόνισε ότι "ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την Ευρωζώνη είναι η απώλεια της αξιοπιστίας της", ενώ σημείωσε ότι καμιά άλλη χώρα της Ευρωζώνης δεν μπορεί να συγκριθεί με την περίπτωση της Ελλάδας.

Αναφερόμενος στην καταληκτική ημερομηνία της 30ής Ιουνίου, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι η 30ή είναι η 30ή, όχι η 1η Ιουλίου και σχολίασε ότι "η ελληνική κυβέρνηση είναι δημοκρατικά εκλεγμένη, αλλά το ίδιο και η δική μου".

Σε ό,τι αφορά την ουσία των ελληνικών προτάσεων, υποστήριξε ότι πρόκειται μόνο για φόρους και όχι για περικοπές δαπανών και προσέθεσε ότι τα κράτη της Ευρωζώνης δεν μπορούν να ξοδεύουν χωρίς όριο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι»-Το Κυπριακό επιστρέφει στο επίκεντρο και η Ευρώπη μπαίνει πιο δυναμικά στο παιχνίδι

«Θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι»-Το Κυπριακό επιστρέφει στο επίκεντρο και η Ευρώπη μπαίνει πιο δυναμικά στο παιχνίδι

Η φράση του Προέδρου Χριστοδουλίδη ότι «θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι», μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί της Δευτέρας με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν, δεν αποτελεί απλώς μια αναφορά στο χρονοδιάγραμμα των επαφών που βρίσκονται σε εξέλιξη γύρω από το Κυπριακό. Αποτυπώνει την αίσθηση ότι η διαδικασία εισέρχεται σε μια περίοδο έντονης διπλωματικής κινητικότητας, κατά την οποία θα κριθεί αν υπάρχει πραγματικά έδαφος για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων ή αν θα προστεθεί ακόμη ένας κύκλος προσδοκιών στη μακρά ιστορία των αποτυχημένων προσπαθειών.