Ό,τι θέλουν κάνουν με το χαλλούμι στο εξωτερικό - Πάνω από 50 παραβάσεις του ΠΟΠ από κυπριακές εταιρείες

Ό,τι θέλουν κάνουν με το χαλλούμι στο εξωτερικό - Πάνω από 50 παραβάσεις του ΠΟΠ από κυπριακές εταιρείες

Κυπριακές εταιρείες φαίνεται πως έστελναν χαλλούμι στο εξωτερικό που δεν πληροί τις προδιαγραφές του ΠΟΠ. Το φαινόμενο έγινε αντιληπτό σε υπεραγορές σε Βρετανία και Γερμανία και τώρα βρίσκονται αντιμέτωπες με βαριά πρόστιμα.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης», συνολικά 51 πιθανές παραβάσεις του προτύπου ΠΟΠ για το χαλλούμι στο εξωτερικό από οκτώ κυπριακά τυροκομεία-γαλακτοκομεία αποκάλυψε ο έλεγχος των εμπορικών συμβούλων του Υπουργείου Εμπορείου στο Ηνωμένο Βασίλειο και στη Γερμανία, καθώς και σε διεθνή έκθεση τροφίμων.

Ουσιαστικά ενώ έφεραν την ονομασία «HALLOUMI», σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις δεν είχαν τις κατάλληλες προσμίξεις γάλακτος που αναφέρονται στο πρότυπο ΠΟΠ για το χαλλούμι.

Η υπόθεση έγινε γνωστή μέσω απαντητικής επιστολής του Υπουργείου Εμπορίου προς τον Πρόεδρο της κοινοβουλευτικής επιτροπής Γεωργίας Γιαννάκη Γαβριήλ με ημερομηνία 29/4/2022. όπως αναφέρεται στην επιστολή οι έλεγχοι διεξήχθησαν το 2021.

Οι υποθέσεις παραπέμφθηκαν στην αρμόδια τριμελή επιτροπή που δύναται να επιβάλει πρόστιμο μέχρι 150 χιλιάδες ευρώ για κάθε παράβαση. Στην επιτροπή συμμετέχουν ο γενικός διευθυντής του Υπουργείου Εμπορίου, και οι διευθυντές Ανταγωνισμού και Προστασίας Καταναλωτών και Βιομηχανικής Ανάπτυξης. Η Επιτροπή μπορεί να επιβάλει πρόστιμο μέχρι 150 χιλιάδες ευρώ ανά παράβαση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Ιρανός στρατηγός - Θα εκτοξεύσουμε πυραύλους για να φύγουν οι Αμερικανοί από την Κύπρο - «Η αεράμυνα μας είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα» λέει ο Λετυμπιώτης

LIVE: Ιρανός στρατηγός - Θα εκτοξεύσουμε πυραύλους για να φύγουν οι Αμερικανοί από την Κύπρο - «Η αεράμυνα μας είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα» λέει ο Λετυμπιώτης

Εκτός ελέγχου φαίνεται πως είναι η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, καθώς μετά τον θάνατο του αλί Χαμενεΐ, Ισραήλ και ΗΠΑ. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με μήνυμα ξεκαθάρισε πως «η πατρίδα μας δεν μετέχει με οιονδήποτε τρόπο και ούτε προτίθεται να αποτελέσει μέρος οποιασδήποτε στρατιωτικής επιχείρησης». Έρχονται φρεγάτες και F-16 από την Ελλάδα και στην Κύπρο αναμένεται ο Νίκος Δένδιας. Δείτε όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE