Δεν εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα κρούσματα ηπατίτιδας σε παιδιά

Δεν εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα κρούσματα ηπατίτιδας σε παιδιά

Μέχρι σήμερα δεν έχουν εντοπιστεί στα κατεχόμενα κρούσματα ηπατίτιδας σε παιδιά, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το «υπουργείο υγείας».

«Όπως αναφέρθηκε στον Τύπο, μεταξύ Ιανουαρίου 2022 και 20 Απριλίου 2022, σημειώθηκε αύξηση των οξέων περιπτώσεων ηπατίτιδας στις ευρωπαϊκές χώρες, κυρίως στο Ηνωμένο Βασίλειο, ιδίως σε παιδιά ηλικίας 0-16 ετών. Διαπιστώθηκε ότι ο αδενοϊός 41 εντοπίστηκε στους περισσότερους ασθενείς», σημειώνεται.

Αναφέρεται επίσης ότι «οι περισσότεροι από τους ασθενείς ήταν κάτω των 5 ετών και είχαν παραπονεθεί για πυρετό, έμετο, διάρροια και ίκτερο. Μέχρι στιγμής, οι περισσότεροι ασθενείς έχουν αναρρώσει. Έχει αναφερθεί ότι 3 ασθενείς χρειάζονται μεταμοσχεύσεις ήπατος».

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση στα κατεχόμενα, το «υπουργείο υγείας» αναφέρει ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί κρούσματα, ότι παρακολουθεί το θέμα και τις εξελίξεις και θα ενημερώσει το κοινό τις επόμενες μέρες.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τα διαχρονικά «κάστρα» των κομμάτων-Τα «γαλάζια προπύργια του ΔΗΣΥ, οι απώλειες του ΑΚΕΛ και η πτώση του ΔΗΚΟ

Τα διαχρονικά «κάστρα» των κομμάτων-Τα «γαλάζια προπύργια του ΔΗΣΥ, οι απώλειες του ΑΚΕΛ και η πτώση του ΔΗΚΟ

Οι βουλευτικές εκλογές της 24ης Μαΐου διεξάγονται σε ένα από τα πιο ρευστά πολιτικά σκηνικά των τελευταίων δεκαετιών στην Κύπρος. Τα παραδοσιακά κομματικά «κάστρα», δηλαδή οι περιοχές όπου τα μεγάλα κόμματα διατηρούσαν επί χρόνια σταθερή επιρροή, φαίνεται να δοκιμάζονται περισσότερο από ποτέ. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις καταγράφουν έντονη κινητικότητα ψηφοφόρων, αύξηση της επιρροής μικρότερων σχηματισμών και αισθητή φθορά στα ιστορικά ποσοστά των παραδοσιακών κομμάτων.

BEST OF TOTHEMAONLINE