DVD από εκπομπές με τον Ανδρέα Πιτσιλλίδη παρακολούθησε η Ιερά Σύνοδος

DVD από εκπομπές με τον Ανδρέα Πιτσιλλίδη παρακολούθησε η Ιερά Σύνοδος

Υπόμνημα το οποίο θα αποστείλει προς τη Βουλή των Αντιπροσώπων σχετικά με την μελετώμενη τροποποίηση του νόμου για τις εκτρώσεις, μελέτησε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου, σε σημερινή της έκτακτη συνεδρία, υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής, η Ιερά Σύνοδος μελέτησε τις αποφάσεις της Ειδικής Διορθοδόξου Επιτροπής για την μέλλουσα να συνέλθει Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδοξίας ως προς τα θέματα της νηστείας και της αποστολής τῆς Ορθοδόξου Εκκλησίας «ως μαρτυρίας εν διακονία».

Επίσης, παρακολούθησε DVD με αποσπάσματα εκπομπών σε διάφορους τηλεοπτικούς σταθμούς του Ανδρέα Πιτσιλλίδη.

Τέλος, η Ιερά Σύνοδος παρέλαβε, ταυτόχρονα, υπόμνημα της προς τούτο συσταθείσης Συνοδικής Επιτροπής, το οποίο αφού μελετήσει θα ξανασυνέλθει για συζήτηση του θέματος και λήψη αποφάσεως.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τα βλέμματα στη Νέα Υόρκη - Κρίσιμες επαφές του ΠτΔ για το Κυπριακό

Τα βλέμματα στη Νέα Υόρκη - Κρίσιμες επαφές του ΠτΔ για το Κυπριακό

Στη Νέα Υόρκη μεταφέρεται τις επόμενες ημέρες το ενδιαφέρον για το Κυπριακό, καθώς η παρουσία των εμπλεκόμενων πλευρών στην 81η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών δημιουργεί την ευκαιρία για επαφές και συζητήσεις σχετικά με τα επόμενα βήματα της διαδικασίας.