Πεκίνο: Ο καιρός «τρελάθηκε» – Οι κάτοικοι ξύπνησαν με χιόνια από ισχυρές ψυχρές αέριες μάζες

Πεκίνο: Ο καιρός «τρελάθηκε» – Οι κάτοικοι ξύπνησαν με χιόνια από ισχυρές ψυχρές αέριες μάζες

Βροχές και χιόνια στο Πεκίνο, με τον υδράργυρο να υποχωρεί σχεδόν 15 βαθμούς μέσα σε λίγες ώρες. Δύο οι βασικοί λόγοι για την απότομη αλλαγή του καιρού στην πρωτεύουσα της Κίνας.

Σύμφωνα με την κινεζική μετεωρολογική υπηρεσία, η θερμοκρασία στο Πεκίνο σημείωσε απότομη πτώση κατά 13 βαθμούς Κελσίου μέσα σε διάστημα 24 ωρών, ενώ βροχές και χιόνια έπεσαν το πρωί της Τετάρτης (27.04.2022).

Χιόνια έπεσαν σε ορεινές περιοχές στα περίχωρα της πρωτεύουσας, όπου η μέγιστη θερμοκρασία υποχώρησε στους 10,7 βαθμούς Κελσίου από τους 23,2 βαθμούς Κελσίου μία ημέρα νωρίτερα.

Οι ψυχρές αέριες μάζες από τον βορρά και οι πυκνές νεφώσεις ήταν οι δύο βασικοί λόγοι για την απότομη αλλαγή των καιρικών συνθηκών, εξήγησε ο μετεωρολόγος Ζανγκ Λινά.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων οι βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν τη νύχτα στην ευρύτερη περιοχή του Πεκίνου και η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει σταδιακά από αύριο, Πέμπτη (28.04.2022).

Πηγη: newsit.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Σε επιφυλακή η Κύπρος - ΗΠΑ και Ισραήλ βομβαρδίζουν την Τεχεράνη - Κύμα ιρανικών επιθέσεων

LIVE: Σε επιφυλακή η Κύπρος - ΗΠΑ και Ισραήλ βομβαρδίζουν την Τεχεράνη - Κύμα ιρανικών επιθέσεων

Εξαπλώνεται σε όλη τη Μέση Ανατολή ο πόλεμος που ξεκίνησαν το Σάββατο ΗΠΑ και Ισραήλ με τις επιθέσεις στο Ιράν, σκοτώνοντας τον ανώτατο ηγέτη της χώρας, Αλί Χαμενεΐ. Η Τεχεράνη απάντησε με πλήγματα στο Ισραήλ και επιθέσεις σε αμερικανικές εγκαταστάσεις σε όλη την περιοχή. Tο Ισραήλ εξαπολύει επιθέσεις στην «καρδιά της Τεχεράνης» ενώ επέκτεινε τον πόλεμο στον Λίβανο μετά την εκτόξευση ρουκετών από τη Χεζμπολάχ. Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE