ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατάθεση μαρτύρων στην πειθαρχική υπόθεση εναντίον Ρ. Ερωτοκρίτου

Κατάθεση μαρτύρων στην πειθαρχική υπόθεση εναντίον Ρ. Ερωτοκρίτου

Με την κατάθεση των μαρτύρων υπεράσπισης συνεχίστηκε σήμερα ενώπιον του Συμβουλίου του Ανωτάτου Δικαστηρίου η εξέταση της αίτησης του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη, για παύση του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα Ρίκκου Ερωτοκρίτου, λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς.

Ενώπιον του Συμβουλίου παρουσιάστηκαν σήμερα ως μάρτυρες υπεράσπισης η δικηγόρος του δικηγορικού γραφείου «Ρίκκος Ερωτοκρίτου και Συνεργάτες Δ.Ε.Π.Ε.» Στέλλα Ευριπίδου, η Υπεύθυνη του Γραφείου  Εισαγγελίας του Αρχηγείου Αστυνομίας Κατερίνα Σοφοκλέους και η Υπεύθυνη του Ποινικού Αρχείου της Νομικής Υπηρεσίας Μαρία Μαλακτού.

Άλλοι δύο μάρτυρες,  οι Ιωακείμ Ιωακείμ και Γιάννος Αχιλλέως, πελάτες του Δικηγορικού Γραφείου «Ρίκκος Ερωτοκρίτου και Συνεργάτες Δ.Ε.Π.Ε.», δεν χρειάστηκε να παρουσιαστούν και να καταθέσουν ενώπιον του Συμβουλίου, αφού έγινε παραδοχή από πλευράς των δικηγόρων του κ. Κληρίδη της θέσης ότι δεν γνώριζαν προσωπικά τον κ. Ερωτοκρίτου.
Η εξέταση και αντεξέταση των μαρτύρων επικεντρώθηκε στο ζήτημα του χειρισμού συγκεκριμένων υποθέσεων οφειλών προς το ΦΠΑ του πρώην δικηγορικού γραφείου του κ. Ερωτοκρίτου από πλευράς του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα και της ενδεχόμενης σύγκρουσης συμφερόντων. 

Υπενθυμίζεται ότι ο κ.  Κληρίδης στην κατάθεση του είχε αναφέρει ότι «κατόπιν έρευνας που διεξήχθη από την Ελεγκτική Υπηρεσία διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν περιπτώσεις κατά τις οποίες οι κ. Ανδρέας Κυπρίζογλου και Στέλλα Ευριπίδου, πρώην συνεταίροι του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέως και νυν μέτοχοι του πρώην δικηγορικού του γραφείου, ζητούσαν αναστολή ποινικών διώξεων σε υποθέσεις οφειλών ΦΠΑ, με αιτήματα τα οποία απευθύνονταν προσωπικά προς τον ίδιο τον Βοηθό Γενικού Εισαγγελέως.

Ο Βοηθός Γενικού Εισαγγελέως χειρίστηκε προσωπικά αυτές τις υποθέσεις, παρά το γεγονός ότι γνώριζε πως ως θέμα αρχής ούτε εγώ ούτε και εκείνος θα χειριζόμαστε προσωπικά υποθέσεις στις οποίες ενδεχόμενα να είχαμε σύγκρουση συμφερόντων».

Η παρουσίαση των μαρτύρων υπεράσπισης ενώπιον του Συμβουλίου θα ολοκληρωθεί αύριο με την κατάθεση του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα Ρίκου Ερωτοκρίτου και θα ακολουθήσουν οι αγορεύσεις.


Οι δικηγόροι του κ. Κληρίδη ζήτησαν όπως εντός της ημέρας τους αποσταλεί το κείμενο της κατάθεσης του κ. Ερωτοκρίτου – έστω και σε πρόχειρη μορφή – προκειμένου να ετοιμαστούν για την αυριανή αντεξέταση του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, κάτι που αποδέχτηκαν οι δικηγόροι υπεράσπισης του κ. Ερωτοκρίτου. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top